Beiuşul va avea centură ocolitoare – pe bani europeni

Centura Beiuş-Lunca-Ştei-Vaşcău va fi contruită cu bani europeni, anunţă Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor.

Centura va porni de la intrarea în Beiuş, de lângă locul numit La Ciungi, va trece pe la podul din Tărcaia şi apoi pe lângă toate localităţile până la Lunca, iar apoi pe lângă Ştei şi Vaşcău.

Costurile de construcţie se ridică la peste 400 de milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, ne-a informat marti că proiectul de realizare a unei centuri ocolitoare Beiuş – Ştei – Vaşcău a fost scos la licitaţie în sistemul electronic de achiziţii publice, după proiectul Centurii Aleşd.
Sursa: www.bihon.ro

2 thoughts on “Beiuşul va avea centură ocolitoare – pe bani europeni

  1. Sa speram ca va fi gata in 2 ani ca altfel sunt doar vorbe.
    Am vazut cate planuri s-au facut pana azi si nu s-a intamplat mare lucru.

  2. Poza nu corespunde cu articolul. Pai nu se merge pe la Tarcaia, ci pe la Delani – cel putin asa arata harta din poza. A fost varianta pe la Tarcaia, dar cica trebuiau sa faca 2 poduri peste Cris si devenea mai scump decat pe la Delani. S-ar putea sa fie acesta motivul. Insa cei din primaria Beius au tot cumparat terenurile dinspre Delani (partea stanga a drumului spre Beius, dinspre Oradea), asa ca m-as mira sa fie cum spune articolul.
    Oricum, la ritmul in care se face – adica nu se face – drumul „european” Beius-Oradea, sigur nu apuc sa circul pe acea cintura. Dar mai am o sansa – in viitor, cred ca elicopterele vor deveni intr-atat de ieftine, incat nu isi vor mai avea rost soselele. Asa ca si CFR-ul: pe cand am avea si noi niste sine OK, nici saracii nu mai folosesc trenul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *