livada stauini

Ferma pomicolă de la Stăuini sau omul sfințește locul

Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit a derulat campania nationala de informare a reprezentantilor societatii civile pentru multiplicarea informatiilor despre accesarea si derularea finantarilor europene pentru agricultura si dezvoltarea rurala acordate prin PNDR.

In Alba, reprezentantii APDRP, au vizitat, in cadrul acestui proiect, 10 proiecte considerate ca fiind exemple de buna practica in derularea fondurilor europene.

În județul nostru, proiectul “Organizarea sesiunilor tematice și vizite de lucru pentru informarea publicului țintă” a fost implementat de APDRP prin prezentarea multiplicatorilor de informații a unor investiții exemplu, realizate cu fonduri europene. Printre acestea, se numără si Ferma pomicola de la Stăuini, aparținând familiei Morar. Cu acest prilej, multiplicatorii au luat contact direct cu realitatea, cu problemele și satisfacțiile trăite de investitor.

Cei prezenți au asistat la o adevărată lecție de ambiție, perseverență și profesionalism, în condițiile în care fermierii, indiferent de natura investiției, se lovesc în România de birocrație și lipsă de informație. Argumentul decisiv al performanțelor realizate de fermierul Petru Morar îl reprezintă, până la urmă, livada de la Stăuini, rezultatele culturii super-intensive pe care o aplică.

Multiplicatorii, toți cei prezenți, au avut numai cuvinte de laudă la adresa investiției de la Stăuini.

Nu pierdeți emisiunea de duminică a emisiunii Agricultura în județ când vom difuza, cu începere de la ora 15.00, un amplu reportaj de la ferma pomicolă din Stăuini.

1 thought on “Ferma pomicolă de la Stăuini sau omul sfințește locul

  1. Polonezii sunt primii in pomicultura, olandezii primii in flori, romanii primii la luat teapa!
    Te distrug fondurile astea, pana ajungi sa le implementezi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *