Connect with us

Published

on

  Asociația PrimaNatura din Alba Iulia, implicată activ de peste un an în campania ”Opriți poluarea în Sebeș”, împreună cu organizațiile nonguvernamentale semnatare ale prezentei declarații, condamnăm ferm parteneriatul dintre Asociația Planeta Verde,

organizație nonguvernamentală de mediu din București, și compania SC Kronospan Sebeș SA, parteneriat prin care cele două entități desfășoară, conform propriului lor comunicat de presă, ”Cea mai mare campanie de informare a cetăţenilor oraşului Sebeş cu privire la mediul înconjurător, legislaţie de mediu Europeană şi transpunerea acesteia în legislaţia din România cu privire la emisiile industriale şi calitatea aerului înconjurător”.
 prima-natura-300x153-poluare sebes-apusenitvcolalitia pentru mediu-poluare sebes-apusenitv
Considerăm ca inadmisibilă o astfel de atitudine a unei asociații ”de mediu” în sensul că o binecunoscută și controversată companie poluatoare, este susținută și consiliată într-o acțiune de informare pe subiectul protecției mediului, de către însăși o asociație care ar trebui să lupte pentru un mediu curat.
Mai mult, ipocrizia acestei acțiuni este cu atât mai mare cu cât președintele de onoare al Asociației Planeta Verde este chiar domnul Ionuț Georgescu, direct implicat în realizarea și prezentarea la Sebeș a studiului privind ”analiza și evaluarea dispersiei emisiilor de poluanți în aer” comandat și plătit de către SC Kronospan Sebeș SA, firmei sale de consultanță Global Innovation Solution din București. Se pare deci că interesele acestui domn nu sunt deloc pentru un mediu curat ci de cu totul altă natură.
Astfel, toate organizațiile mai jos semnatare, ne exprimăm dezacordul total față de astfel de acțiuni ale unor asociații cu preocupări de protecție a mediului, și considerăm că derapaje de acest gen sunt nu doar nedorite ci și cu implicații mult mai grave deoarece atrag după sine discreditarea imaginii publice nu doar a asociației vinovate ci pot afecta încrederea publică și în restul organizațiilor de mediu din România.
Reiterăm faptul că susținem cu toții campania ”Opriți Poluarea în Sebeș” și suntem alături de cetățenii din zonă care luptă pentru un mediu curat!
Semnatari:
Asociația PrimaNatura Alba-Iulia
Grupul de Inițiativă Civică Sebeș
Centrul Independent pentru Protecția Mediului Sebeş
Asociația Apicultorilor”APIS Valea Sebeșului”
Asociația AGENT GREEN
Greenpeace România
WWF Romania
Asociația Ecologică și de Turism Năsâpiște Cugir

Asociația Inițiativa Civică Reghin

Grupul de Intervenție Civică Brașov
Cortul informativ din parcarea Kronospan
 Asociația Aport
Agora for Life
Societatea Carpatină Ardeleană
Asociatia Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis
Asociatia Ecoteca
Terra Mileniul III
Asociatia BioSilv
Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Durabila “Alutus”
Clubul de Cicloturism “Napoca”
Asociatia pentru Protectia Lil
iecilor din Romania
Asociatia ECOS Dolj
Fundatia Actiunea Ecologica
Asociatia Ecologica TURISMVERDE
Asociatia Strawberrynet
Asociatia Sighisoara Durabila
Viitor Plus
Asociatia Romana de Permacultura
Fundatia Activity Resita
Asociatia Mai Bine Iasi
Asociatia GreenItiative
Asociatia Kogayon
Asociatia Natura Transilvaniei
Asociatia 2 Celsius
Asociatia Bankwatch Romania
Fundatia Eco-Civica
MaiMultVerde
Reper 21
Ateliere fara Frontiere
EcoBucovina
Centrul National pentru Productie si Consum Durabile
Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Polițiștii din Baia de Arieș au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Piața Băii din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice

Published

on

baia de aries apusenitv

A fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei

La data de 27 iunie 2022, polițiștii din Baia de Arieș au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Piața Băii din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Continue Reading

Eveniment

Polițiștii din Alba caută o femeie care a plecat de la locuința sa din Morărești, comuna Ciuruleasa și nu a mai revenit

Published

on

ciuruleasa femeie disparuta apusenitv

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

În după amiaza zilei de 23 mai 2022, polițiștii Postului de Poliție Ciuruleasa au fost sesizați de către un bărbat din comună, cu privire la faptul că, în cursul zilei de 23 mai, în jurul orei 12,00, mama sa, LUT EMILIA, de 58 de ani, a plecat de la locuința sa din Morărești la o cunoștință din Mătișești însă nu a mai revenit la domiciliu.

Femeia are următoarele semnalmente:

  • 160 cm înălțime;
  • 65 de kilograme;
  • Ochi albaștri;
  • păr grizonat, tuns scurt;

La momentul plecării purta geacă maro, bluză roșie, pantaloni de trening negri și cizme de cauciuc verzi.

Polițiștii desfășoară, în continuare, cercetări în vederea identificării femeii, iar aceasta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

Continue Reading

Actualitate

Imagini superbe cu Lacul Tarnița, din județul Cluj

Published

on

lacul tarnita apusenitv peisaj

Odată cu luna mai, primăvara s-a așternut peste toți munții Apuseni

Dacă vreți să vă bucurați de natură, de un aer curat și de imagini de neuitat, vă îndemnăm să petreceți cât mai mult timp la lacul Tarnița, din munții Apuseni.

Lacul Tarnița este un lac de acumulare cu granițe între comunele Râșca, Mărișel și Gilău (județul Cluj). Suprafață lacului e de cca. 215 ha, cu o lungime de peste 8 km, având o adâncime de peste 70 de metri.

Lacul Tarnița este alimentat de apele Văii Someșul Cald, fiind una din cele mai apreciate zone turistice din județul Cluj.

lacul tarnita apusenitv panorama
tarnita lac apusenitv

Dacă ajungeți aici la sfârșit de săptămână aveți posibilitatea de a face o plimbarea cu caiacul sau alte bărci de agrement care vă stau la dispoziție contra cost.

Continue Reading

Trending