pilot accident apuseni

Accident aviatic în Munţii Apuseni. Mărturiile supravieţuitorilor

Adrian Iovan a murit, luni seara, după ce avionul pe care îl pilota s-a prăbuşit, în Munţii Apuseni. La bordul aeronavei se mai aflau un copilot, patru medici şi o asistentă, care mergeau la Oradea, pentru o prelevare de organe.

„A încercat să cureţe gheaţa de pe geam, a pierdut altitudine şi s-a înfipt în copaci, din momentul respectiv ne-am prăbuşit, am reuşit să scoatem victimele, pilotul era încarcerat şi nu aveam cum. Pe lângă ceilalţi, eu sunt bine”, a declarat, pentru Antena 3, unul dintre medicii răniţi în accident.

“Mi-a spus « am dat foc la ce am găsit în sacoşa mea, la tot ce am avut, ca să pot să mă încălzesc » . Mărcile traumatice au fost la nivel de torace, dar nu îi pun în pericol viaţa. Înţeleg că avem două decese, pilotul şi asistenta. Este inadmisibil, ironia sorţii, un grup de medici, oameni care nu au altă viaţă, care au vrut să salveze..”, a declarat, pentru Antena 3, Oana Safta, medic la Spitalul Elias, care a vorbit la telefon cu medicul Valentin Calu, purtător de cuvânt la Spitalul Elias din Bucureşti.

Avionul tip Britten Norman Islander BN2 a fost localizat pe baza semnalului de la telefoanele victimelor. Mai multe echipe de intervenţie au fost trimise la faţa locului, din Alba, Mureş şi Cluj, dar salvatorii au ajuns cu greu, din cauza zonei inaccesibile.

Accidentul s-a produs la 1.300 m altitudine, la graniţa judeţelor Cluj, Mureş şi Alba. Medicul Valentin Calu, de la Spitalul Elias, şi-a sunat colegii şi le-a spus ce s-a întâmplat, cerându-le să îi ajute să fie localizaţi.

La bordul avionului care a aterizat forţat în munţii Apuseni se aflau dr. Radu Zamfir, medic la Spitalul Fundeni, dr. Sorin Ianceu, din Bihor, şi dr. Valentin Calu, de la Spitalul Elias, un student, o asistentă şi doi piloţi. Victimele şi-au acordat îngrijiri medicale între ele, până la sosirea salvatorilor.

localizareAvionul era pilotat de Adrian Iovan, care a murit, în urma accidentului, iar medicii mergeau la Oradea, pentru a preleva organe necesare unui transplant de urgenţă.

Sursa:ZiuaNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *