Arta se invata. La Albac.

targ turism albac

Pe langa ofertele turistice atractive pe care pensiunile din zona le au prezentat la targul national de turism de la Albac din acest an, atractia evenimentului a fost cu siguranta si prezenta aici a mesteri populari din toate colturile tarii. Am stat de vorba pentru dumneavoastra cu cativa dintre ei si am aflat si cateva mici secrete ale meseriei.

 

Targul national de Turism de la Albac, cel mai mare targ de gen din tara, a ajuns in acest an la cea de-a noua editie. Evenimentul se bucura de tot mai multa popularitate de la o editie la alta, si, se pare, pentru editia cu nr 10 din 2014 se vor pregati si mai multe surprize.

Un punct forte al evenimentului a fost si in acest an , cu siguranta, prezenta aici a mesterilor populari , veniti in Albac din intreaga tara. Unul dintre acestia este si Constantin Manoli, din Ramnicu Valcea care face o arta din sculptatul lingurilor de lemn

Daca v-ati intrebat vreodata cum se fac opincile si de ce materiale aveti nevoie pentru asta, ei bine, Ilinca Alexandru, mester iscusit in realizarea de opinci, ne-a luminat la Albac vis a vis de acest subiect

Daca nu ati ajuns in acest an la Albac si v-am stranit interesul, trebuie sa stiti totusi ca ar fi bine sa va programati un sejur aici inca de pe acum. Potrivit organizatorilor, in aceasta perioada zona Apusenilor este foarte aglomerata.

Sursa:AlbaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *