Baisoara: Cea mai frumoasă pârtie de schi din Apuseni

Atracţia turistică din acest an din munţii Apuseni este staţiunea de iarnă de la Băişoara, aflată la 1.400 de metri altitudine. Situată în Muntele Mare, la 50 de kilometri de Cluj-Napoca, Băişoara îşi aşteaptă turişii cu trei pârtii de schi, cu o lungime totală de circa 3.000 de metri.

Preţul pentru o urcare turiştii folosind instalaţia de teleschi este de cinci lei, iar pentru 12 urcări tariful ajunge la 50 de lei. Administratorii pârtiei susţin că preţurile au rămas la acelaşi nivel în ultimii ani.

Urcarea pe pârtie se face cu ajutorul a două teleschiuri principale şi cu un baby-schi destinat copiilor şi începătorilor. Nivelul de dificultate este mediu: partia are o înclinaţie redusă în partea superioară, urmată de o porţiune de dificultate medie spre avansată şi apoi de o suprafaţă lină. Turiştii pot schia şi pe timp de noapte, pârtia de la Băişoara fiind dotată cu o instalaţie nocturnă pe toată lungimea ei.

Schii Baisoara

Cealaltă pârtie frecventată de turişti în munţii Apuseni este amplasată la Arieşeni, fiind preferată de locuitorii din zona municpiului Oradea.

Sursa:Businessmagazin

 

1 thought on “Baisoara: Cea mai frumoasă pârtie de schi din Apuseni

  1. Buscat e mai mereu in soare, nu are cum sa tina zapada pe partie.
    Cu toate ca s-au investit multi bani acolo nu stiu daca va rezista partia fara zapada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *