Connect with us

Published

on

In perioada 24 februarie – 6 martie lotul Romaniei de juniori la schi alpin s-a deplasat in Slovacia, in statiunea Jasna, unde au avut loc Campionatele Mondiale de Juniori 2014

Lotul Romaniei trebuia sa fie format din 4 sportivi, dar la competitie nu au ajuns decat doi dintre ei, frantuzoaicele, Ania Monica Caill si Andra Corinne Caill , care concureaza pentru Romania nu au putut lua startul deoarece containerul cu materialele sportive nu a ajuns la timp de la Sochi, unde a avut loc Olimpiada de iarna, la care ele au fost prezente. Asadar lotul Romaniei a fost limitat la doi sportivi, Moldovan Dan, de la CSS Campeni, si Ciocanel Raluca de la CSS Vatra Dornei, sportivii fiind insotiti la aceasta competitie de domnul antrenor Tantos Tiberiu, de la CSS Campeni.

Campionatul Mondial -apusenitv

Sportivii nostri au obtinut un loc 51 la slalom si un loc 92 la salom super urias ( Super G), prin sportivul Moldovan Dan si un loc 50 la slalom urias prin sportiva Ciocanel Raluca.

Concurenta a fost foarte puternica fiind prezenti cei mai buni schiori din toata lumea, la categoria juniori, care constitue o pepiniera pentru viitorul schiului mondial. Asadar au fost prezenti sportivi din peste 100 de tari, iar la startul fiecarei probe au luat parte peste 150 de sportivi.

“Sportivii nostri au fost putin dezavantajati, deoarece in tara nu a fost suficienta zapada pentru a se putea pregati mai mult, pregatirea acestora s-a realizat in exclusivitate in strainatate in doua Camp-uri de pregatire, unul la Innstruck, in Austria, care a durat o luna de zile, cu antrenor strain, si altul la Are in Suedia, de 10 zile, cu antrenorii romani, Tiberiu Tantos – CSS Campeni si Stan Bianca – CSS Soimii Sibiu. Mai departe in conditiile in care sportivii nostri au participat doar la 4 concursuri internationale, iar conditiile de concurs au fost foarte aspre, cu trasee grele de concurs si o partie foarte inghetata, injectata cu apa, noi ne declaram multumiti de rezultate acestor sportivi care fac in continuare eforturi foarte mari pentru ca Romania sa nu dispara de pe harta mondiala a schiului alpin” , a declarat antrenorul Tantos Tiberiu.

Atat deplasarea la Campionatele Mondiale de Juniori, cat si camp-urile de pregatire a acestor sportivi au fost finantate de catre Federatia Romana de Schi si Biatlon.

In continuare sportivi s-au mutat in tara unde in perioada 10-13 martie au avut loc Campionatele Nationale de juniori si seniori, la schi alpin, in Poiana Brasov, pe partia Lupului. Sportivul clubului CSS Campeni, Moldovan Dan, antrenat de Dl. Prof. Tantos Tiberiu, a punctat 5 medalii la aceste Campionate Nationale, dupa cum urmeaza: Locul 1 la slalom special, juniori – Locul 2 la slalom urias, juniori – Locul 1 la combinata (slalom + slalom urias), juniori – Locul 2 la super combinata (slalom + slalom urias + combinata), juniori – Locul 3 – super combinata, seniori.

“Ma declar foarte multumit de rezultatele lui Dan Moldovan, este un sportiv declarat, muncitor si cu o dorinta foarte mare de afirmare, atat pe plan extern cat si pe plan international. In perioada urmatoare el va lua startul si la Campionatele Nationale Universitare, din Poiana Brasov, 14- 15 martie si mai apoi la Campionatele Nationale Scolare, 18- 20 martie, pe partia Transalpina, la care deasemenea asteptam tituri nationale si clasari cat mai bune. Din pacate cu acest palmares Dan Moldovan paraseste clubul CSS Campeni, care de altfel la si consacrat, urmand ca din sezonul viitor el sa treaca la categoria seniori, unde Cluburile Sportive Scolare nu mai au atributie. Sa speram ca va gasi un club care doreste sa investeasca in continuare in talentul lui, pentru a putea si mai departe sa reprezinte Romania la concursurile de schi alpin. “ a declarat antrenorul sportivului Moldovan Dan, Tiberiu Tantos.

Campionatul National - ApuseniTV

O data cu incheierea acestei saptamani, care tocmai a trecut, a luat sfarsit si sezonul competitional la schi alpin din acest an. Sportivii clubului CSS Campeni au ocupat locuri bune si la Campionatul National Scolar, astfel: Moldovan Dan – doua locuri 2 la slalom si slalom urias, Culda Andrei locul 7 atat la slalom cat si slalom urias si Lazar Cristina care a facut o surpriza placuta si a obtinut un neasteptat loc 5. Deasemenea la Campionatul Universitar, sportivul Moldovan Dan s-a clasat pe locul 3 la general.

Sportivii clubului CSS Campeni, continua pregatirea cu antrenamente fizice si probabil un stagiu de pregatire pe ghetarii Austrieci, pentru ca in sezonul ce urmeaza sa se prezinte in cea mai buna forma.

 

 

Actualitate

Meciul Legendelor: Gloria Cricău – Sportul Tibru

Published

on

crica tibru fotbal

Meciul Legendelor: Un meci intre veteranii de la Gloria Cricău şi Sportul Tibru

Au participat urmatorii sportivi:

Sportul Tibru: Ioan Lupşan, Ioan Frânc, Gheorghe Lupşan, Vasile Vânt, Florin Creţu, Emil Rusu, Dorin Clanba, Nicolae Roşu, Traian Rusan, Dionisie Groza, Florin Roşu, Ioan Ucenic, Salvin Rusan, Zaharie Rusan, Iosif Şandru, Iulian Vânt, Ioan Şchiop, Marian Creţu, Victor Şandru, Ioan Lupşan, Vian Şandru, Alex Rusan, Viorel Goia.

Gloria Cricău : Vasile Vlad, Liviu Şuteu, Cornel Drăgan, Traian Groza, Petru Pintea, Florin Pintea, Ioan Păcurar (“Penghiu”), Vali Grozav, Nicolae Muntean, Candin Şeican, Lucian Şeican, Viorel Ardelean, Iulian Stremţan, Nicolae Trif, Ioan Pop, Vasile Pop, Marin Drăgan, Nicolae Şuteu, Nicolae Borza, Cornel Miclea, Eugen Miclea, Dumitru Dârlea, Ninel Rusan, Cornel Iacşa, Nicolae Şandru.

Continue Reading

Actualitate

Campionatul Munților Apuseni – finalele și festivitatea de premiere, pentru editia a VIII-a, vor avea loc la Vadu Moților, duminică – 13 august 2017

Published

on

Campionatul Munților Apuseni – fotbal pe teren redus, pentru zona rurală – competiția organizată de AJF Alba în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, a ajuns la ultima etapă a ediției cu numărul VIII, adică la faza finalelor și bineînțeles a festivității de premiere. Acest ultim act se va desfășura la Vadu Moților, duminică – 13 august 2017!

 

Începută în primul weekend din luna iulie, recenta ediție a Campionatului Munților Apuseni, a adunat la start 15 echipe de copii și 15 echipe de seniori din localitățile: Bistra, Horea, Ciuruleasa (grupa A), Sălciua, Sohodol, Almașu Mare, Roșia Montană (grupa B), Arieșeni, Lupșa, Bucium, Avram Iancu (grupa C), Poiana Vadului, Vadu Moților, Albac, Vidra (grupa D).

Jocurile disputate în grupe, iar apoi în sferturile de finală și semifinale, au adus nu doar multe goluri și faze spectaculoase, dar și rezultate surprinzătoare pe parcursul derulării campionatului.

Semifinalele disputate la Bistra -duminică 6 august- încheiate cu următoarele rezultate: Ciuruleasa 1-2 Vadu Moților și Bistra 4-0 Sălciua (la copii), Lupșa 4-1 Vadu Moților și Horea 0-1 Poiana Vadului (la seniori), au trimis echipele calificate în ”careul de ași” spre finala mare sau finala mică a competiției.

Programul complet al zilei finalelor:

Finale – duminică – 13 august 2017 – Teren sintetic Vadu Moților

Ora 17:00 – Finala mică: Ciuruleasa – Sălciua (copii);

Ora 18:00 – Finala mică: Vadu Moților – Horea (seniori);

Ora 19:00 – Finala mare: Vadu Moților – Bistra (copii);

Ora 20:00 – Finala mare: Lupșa – Poiana Vadului (seniori);

Ora 21:15 – Festivitatea de premiere.

Sursa:ajfalba.ro

Continue Reading

Actualitate

Starea actuala a partiilor de schi din judetul Alba – 1 Martie

Published

on

buscat-schi-cluj

 Starea actuala a partiilor de schi din judetul Alba pentru perioada 24 februarie – 2 martie 2017

 

  • Domeniul Schiabil Şureanu

– Pârtii existente: 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4; S_1; S_2)

– Pârtii funcționale: 6 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4)

– Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: http://schisureanu.ro/index.php/camere-live

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone integral; Telekom parțial; Orange minimal

Evaluare generală: deși perioada despre care vorbim (24 februarie – 2 martie 2017) include trecerea de la iarnă la primăvara, totuși iarna e departe de a se încheia, cel puțin la Șureanu. Zăpadă este cum încă nu a fost întreg sezonul, pârtiile sunt excelente, drumul încă se prezintă acceptabil, așadar condițiile de vacanță sunt cu plus pe Domeniul Schiabil Șureanu. Iarna e, aici, cu adevărat iarnă, iar zăpada este departe de a se topi. În plus, urmează ninsori abundente, care promit o frumoasă continuare a sezonului de schi, începând cu luna martie. Pentru informații adiționale și webcam-uri live, intrați pe www.schisureanu.ro
Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime, fiind accesibil pentru orice tip de mașină.

Starea drumului lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): încălzirea vremii și ninsorile au creat, pe drum, porțiuni cu zăpadă topită, bălți și gropi, dar și șanțuri pe direcția de mers. Cu toate acestea, drumul e deszăpezit și prezintă suficiente refugii, așadar este nevoie doar de prudență. Nu uitați lanțurile, sunt absolut necesare începând cu Luncile Prigoanei înspre pârtii.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: din cele 8 pârtii, vor fi funcționale 6 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4). Întrucât a nins mult în ultimele zile, stratul de zăpadă de pe pârtii a crescut considerabil, așadar nu există nici un motiv să credeți că primăvara s-ar fi instalat la Șureanu. Pe pârtiile bătătorite predomină zăpada greoaie, udă, tasată de încălzire, perfect aderentă datorită greutății sale. Nu la fel de bine veți schia în afara pârtiilor, întrucât nu mai există acolo acea zăpadă tip powder, ci zăpada grea, greu de manevrat. Vor funcționa teleschiul „Curmătura” și telescaunul.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de http://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 24 februarie 2 martie 2017, vreme instabilă. Va ninge abundent în noaptea de vineri spre sâmbătă, după care se va răci, urmând apoi zile cu înnorări și ninsori slabe (marți și miercuri). Temperaturile se vor menține între -10 și 2 grade Celsius și este posibil ca vizibilitatea pe pârtii să fie puternic afectată. De asemenea, va fi viscol la altitudini mari, așadar echipați-vă corespunzător!

Servicii turistice: școală de schi & snowboard pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei (0762 501 913).

Sfaturi de buzunar:

– nu vă încredeți excesiv în propria mașină; mai important decât motorul este șoferul.

  • Arieşeni (Vârtop)

– Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Lungime totală: 2 km

– Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

– Altitudine maximă: 1.400 m

– Tunuri de zăpadă: da

– Webcam: http://apusenitv.ro/camera-web-vartop/

– Nocturnă: da

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: toate rețelele

Evaluare generală: venirea primăverii se simte din ce în ce mai accentuat, pe pârtiile de la Arieșeni, unde ninsorile încep să fie înlocuite de lapoviță și ploi. Cu toate astea, zăpada rămâne, încă, schiabilă pe pârtii, iar sezonul continuă.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: în continuare, stratul de zăpadă a scăzut și e posibil să mai scadă pe pârtii, datorită ploilor care se anunță vineri (24 februarie) și miercuri (1 martie). Se mai poate schia, însă nu în condițiile pe care și le doresc împătimiții sporturilor de iarnă. Pentru actualizări zilnice, urmăriți camera web de la baza pârtiilor.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de http://freemeteo.ro/vremea/arieseni/7-zile/meteograma/?gid=686167&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 24 februarie 2 martie 2017, vreme care va defavoriza condițiile de schi, la Arieșeni. Va fi lapoviță și ninsoare vineri, urmând ca miercuri să plouă. Vor fi înnorări accentuate și temperaturi cuprinse între -9 și 5 grade Celsius. E posibil ca vizibilitatea pe pârtii să fie afectată.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfaturi de buzunar:

– evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie.

– nu consumați alcool înainte de a schia.
sursa: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu

Continue Reading

Trending