Eveniment

Cascada Şipote din Munţii Apuseni

Published

on

Cascada Şipote din Munţii Apuseni , Valea Ariesului – lângă Sălciua

Se află în Munții Trascăului, vizibilă de pe DN 75,  la aproximativ 2 km de comuna Sălciua, din județul Alba.

Acest monument al naturii este „protejat” de râul Aries, râu care pune granită intre frumoasa cascadă si drumul naţional.

Cascada Şipote este un fenomen carstic complex. La travertinul de la picioarele cascadei se observă un tuf calcaros ce se foloşeste de obicei in construcţiile ornamentale.

Izvorul improvizat ce trece peste râul Arieş, oferă oricarui trecător posibilitatea de a gusta din răcoroasa apă curgatoare a cascadei Şipote.

Pentru cei ce doresc sa vadă în întregime cascada Şipote, va trebui sa urmaţi un traseu lung, urmârind marcajul cruce roşie, care porneşte din localitatea Sălciua.

Se poate ajunge și de la Huda lui Papară, pe poteca marcată cu triunghi rosu, pe sub abruptul Bedeleului în circa 2 ore de mers.

La câteva sute de metri se află Peștera și Portalul Poarta Zmeilor.

Măsuţa de lemn, priveliştea frumoasă si apa rece de izvor te indeamnă să mai poposeşti prin Munţii Apuseni, să-ţi mai laşi munca deoparte si sa te bucuri de cea ne-a lăsat Bunul Dumnezeu: superba natură!

codepeople-post-map require JavaScript

 

1 Comment

  1. Raul

    iunie 19, 2020 at 10:46 am

    Cascadele sunt frumoase in orice anotimp. Cine are timp, poate merge pe traseul Pietrele Vorbitoare, plecand din Salciua. E spectaculos!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending

Exit mobile version