Actualitate

Pilotul Adrian Iovan a murit în accident.Echipa de la Transsylvania Off Road Club a ajuns prima la locul accidentului

pilot avion

Echipa formată din Lucian Neag şi Marius Pop, cunoscuţi în lumea pasionaţilor de Off Road drept Luci şi Mao, a ajuns prima la locului prăbuşirii avionului pilotat de Adrian Iovan. Cei doi le-au acordat victimelor primul ajutor şi au transportat răniţii către ambulanţe.

Primii care au ajuns la locul accidentului aviatic au fost Lucian Neag şi Marius Pop, cunoscuţi în lumea pasionaţilor de offroad drept Luci şi Mao, membri ai Transsylvania Off Road Club. Aceştia le-au acordat primul ajutor victimelor şi au transportat o parte dintre răniţi către ambulanţe. La operaţiunea de salvare au participat şi Gelu Suciu, Paul Ciobanu, Dan Blaga, Vali Capotă, Sorin Pîrvulescu, Răzvan Sonea, Vlad Vana, Dan Chiraly, membri ai Transsylvania Off Road Club. Aceştia au plecat cu şase maşini.

offroad transilvaniaReprezentanţii Transsylania Off Road Club se aflau în zonă, dar au primit, iniţial, coordonate greşite şi au ajuns cu întârziere la victime.

“Am văzut ştirea la tv, în baza potocolului pe care îl avem, statutat cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţe, am luat legătura cu ISU Cluj pentru planul stabilit cu cei de la IGS, am luat legătura cu ISU Cluj şi patru maşini de la clubul off road din Cluj a luat membri ai ISU cluj şi au pornit la căuitarea evchipajului. În urma informaţiilor care au venit prin canalele de comunicare ale ISU, s-a reuşit identificarea zonei în care s-a produs accidentul şi colegii cu maşinile de teren au reuşit să ajungă la locul accidentului şi să ajute la evacuara răniţilor.

Toţi răniţii au fost coborâţi, pilotul a fost descarcerat, a coborât. Au fost scoşi trei persoane rănite plus un decedat, iar restul sunt răniţi. Primele trei persoane au fost coborâte şi se întorceau să îi ia şi pe ceilalţi”, a declarat, pentru ZIUAnews, Silviu Bulugioiu, preşedintele Federaţiei de Off Road din România.

Accidentul s-a produs la 1.300 m altitudine, la graniţa judeţelor Cluj, Mureş şi Alba. Medicul Valentin Calu, de la Spitalul Elias, şi-a sunat colegii şi le-a spus ce s-a întâmplat, cerându-le să îi ajute să fie localizaţi. Victimele au suferit multiple fracturi şi sunt imobilizate.

La bordul avionului care a aterizat forţat în munţii Apuseni se aflau dr. Radu Zamfir, medic la Spitalul Fundeni, dr. Sorin Ianceu, din Bihor, şi dr. Valentin Calu, de la Spitalul Elias, un student, o asistentă şi doi piloţi. Victimele şi-au acordat îngrijiri medicale între ele, până la sosirea salvatorilor.

pilot avion

Avionul era pilotat de Adrian Iovan, care a murit în accident, iar medicii mergeau la Oradea, pentru a preleva organe necesare unui transplant de urgenţă. Din primele informaţii, se pare că ceaţa a fost cauza accidentului. Cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba.

Sursa:www.ziuanews.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like