Din padurile judetului s-au furat peste 450.000 de metri cubi de lemn

Furt lemne Apuseni

Controalele efectuate la parchetele de exploatare a lemnului din Apuseni si de pe Valea Sebesului au intarit convingerea ca din padurile judetului se fura lemn in cantitati masive. Potrivit prefectului de Alba, la ora actuala se afla pe rol cinci dosare insumand pagube de peste 17 milioane euro

Daca in Apuseni au fost verificate aproximativ 70% din parchetele de exploatare, pe Valea Sebesului mai e mult de lucru. Nu au fost controlate decat 20% din asemenea exploatari. Oricum, verificarile au certificat faptul ca padurile judetului sunt defrisate de indivizi fara lege. Potrivit prefectului Gheorghe Feneser, s-au taiat ilegal peste 450.000 de metri cubi de lemn.

Cu lemnul taiat ilegal din padurile judetului, s-ar putea incarca peste 12.000 de TIR-uri. Cum un TIR are o lungime de 16,5 metri, puse bara la bara masinile de mare tonaj ar forma o uriasa coloana care s-ar intinde pe o lungime de 330 de kilometri, adica aproape distanta dintre Alba Iulia si Bucuresti.

Din cele cinci dosare aflate pe rol, trei insumeaza, fiecare, peste 100.000 de metri cubi, cumuland valoric pagube de aproximativ 17 milioane de euro.

Sursa:AlbaTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *