
Expeditie in Kârgâstan – Pamir, vârful Lenin – se cauta sponsori
Expeditie: Pamir 2014 – ȋntre cer si pământ, prin curaj şi prietenie.
În perioada 15 iulie – 15 august 2014 se va desfășura în Kârgâstan expediţia Pamir-vârful Lenin. Expediția este organizată de Clubul de Turism Montan “SOMEŞUL” , desfășurându-se în lanțul montan Trans Alai, din munţii Pamir.
Echipa, formată din patru persoane, vizeazã escaladarea mai multor vârfuri alpine situate în zone izolate ale globului, asa cum este si vârful Lenin. Menționăm că până ȋn prezent, membri clubului au escalat următoarele vârfuri din afara României: vârful Mont Blanc(4800m), vârful Grossglockner (3798m), vârful Marmolada (3343m), vârful Anto (3403m) şi vârful Musala (2925m).
Proiectul de faţă presupune o expediţie de 4 săptămâni, în intervalul iulie – august 2014, în care să se escaladeze vârful Lenin. Cu toate acestea, succesul sau eșecul expediției depinde de câţiva factori înșelători cum ar fi vremea și altitudinea foarte apăsătoare asupra organismului. În scopul de a reuși un alpinist trebuie să aibă o condiție fizică dar şi pshică bună, cu uneltele de alpinism adecvate și să fie pe deplin pregătit, aclimatizat în condiții de siguranță.
Vârful abordat de echipa noastră, vf. Lenin (7134 M) este al 3-lea ca înălțime din fostul spațiu sovietic, al doilea din Pamir și cel mai înalt din Kîrghîstan. Expediția se va desfășura 80% din timp la o altitudine de peste 3800 m, restul timpului petrecându-l pentru a ajunge în tabăra de bază.
Se va pleca din Cluj spre Bucureşti, apoi spre Istanbul. Din Istanbul se va zbura până în Bishkek. Din capitala Kîrgîstanului se va merge până in Osh (al doilea cel mai mare oraș) iar de acolo cu diferite mijloace de transport (mașină, măgari) până în tabăra de bază (BC) 3600 m. Adevărata expediție începe din tabăra de bază, și va consta într-un lung proces de aclimatizare, timp în care vom stabili și amenaja taberele superioare ale expediţiei (4400, 5300, 6100, 6400 m). Escaladarea vârfului este estimată în a 21-a zi, dar, datorită vremii foarte schimbătoare, este posibil ca această dată să se schimbe.
Obiective:
Escaladarea vârfului Lenin – 7134 m
Expeditia este un eveniment ce vizează obiective de interes științific, socio-cultural și turistic, fiind completat de o expoziţie foto, site web, articole în reviste şi alte publicaţii, emisiuni radio şi TV, un film documentar.
Echipa îşi doreşte sã promoveze alpinismul şi alte activităti legate de acesta, mişcarea în aer liber şi activitãti ecologice, sprijiniţi fiind de organizaţii ce ne susţin obiectivele.
Organizarea unei echipe mixte, pentru care atingerea cu succes a vârfului ar însemna o performanţă deosebită atât personală, cât şi pentru România ca ţară cu tradiţie în alpinism.
Crearea unei legături între generaţii diferite de alpinişti români.
Realizarea unui material foto-video și de studiu asupra: munților Pamir și a vârfului Lenin.
vizitarea zonelor de interes turistic din Kîrgîstan (Bishkek, Osh).
Realizarea unui film documentar și unei serii de prezentări multimedia (foto-video) cu scop educațional și motivațional.
Prezentarea activă a etapelor parcurse şi a realizărilor celor patru sportivi, cu impact asupra populaţiei prin promovarea sporturilor montane, sporturi ce aduc un plus de satisfacţie şi o responsabilitate faţă de natură şi mediul ȋnconjurător.
Înţelegerea relaţiei dintre om şi mediu, a interdependenţei dintre calitatea mediului şi calitatea vieţii prin formarea unei atitudini de respect faţă de mediu.
Motivația echipei:
Fiecare ascensiune la altitudine este o experiență definitorie, care te modelează și te pregătește pentru următoarele încercări. Mai departe de orizontul acestei expediții, dorim să promovăm școala vieții ce am dobândit-o pe munte, să promovăm valorile ce ne-au fost inspirate de-a lungul timpului: spiritul de echipă, respectul față de natură, curajul și perseverența. Pentru că noi, tinerii, vom fi generația de mâine, o generație ce își dorește să schimbe atitudinea generației de astăzi.
2. Detalii despre vârf
Pamir 2014 este principalul proiect al Clubului de Turism Montan “SOMESUL” , este derulat de o echipă de patru alpinişti care vizează ruta montană la mare altitudine a globului, precum este vârful Lenin la 7134 de metri altitudine. Vârful Lenin este plasat în mod clar în categoria de alpinism la mare altitudine.
În constelaţia marilor masive muntoase ale Asiei Centrale, care prin înălţimea lor formează aşa-numitul „acoperiş al lumii”, Munţii Pamir sunt situaţi în partea vestică, formând un nod din care se desprind spre est şi sud-est, asemenea degetelor unei mâini, uriaşele lanţuri muntoase Tiansan, Kunlun, Transhimalaya, Karakorum-Himalaya, întinse pe mii de kilometri. În acest vast teritoriu sunt adunate toate vârfurile de peste 7000 m de pe Pământ: motiv pentru care spre munţii Asiei Centrale se îndreaptă gândurile şi paşii şi se împlinesc, uneori cu sacrificii, marile vise ale alpiniştilor, „ cuceritori ai inutilului”.
Cu toate că scopul principal al expediţiei este o ascensiune alpină, dorim să imortalizăm cu ajutorul aparatelor de fotografiat şi filmat aspecte inedite ale unei culturi deosebite şi pline de spiritualitate.
Separat spre sud şi vest de Munţii Hinducus prin valea râului Piandj, care formează graniţa cu Afganistanul, cea mai mare parte a Pamirului se întinde pe teritoriul Tadjikistanului şi Kȋrgȋstanului, fiind delimitat spre nord de Uzbekistan, prin prelungirile vestice ale Munţilor Tiansan.
Partea estică a masivului, aparţine Chinei. Aspectul general al Pamirului este de podiş înalt (3.500-4.000 m) brăzdat de văi şi lanţuri de munţi, înconjurat asemenea unei cetăţi de culmi înalte ale căror vîrfuri depăşesc uneori 7.000 m. Pe teritoriul Kȋrgȋstan, în lanţul Transalai, se ridică Vîrful Lenin (Kaufmann) (7134m), punctul culminant al impresionantului lanţ muntos Transalai, orientat est-vest în Pamirul vestic. La nord, paralel cu acesta dar cu caracteristici diferite, separaţi prin Valea Alai se ridică munţii omonimi, cu înălţimi ce depăşesc 5.000 de metri. Culmea sălbatică a acestora face legătura spre est cu Munţii Tiansan, Valea Alai, depresiunea cuprinsă între cele două uriaşe creste, este o stepă uşor vălurită cu altitudinea în jur de 3000 metri.
3.Programul aproximativ pe zile
Ziua 1: Plecarea din România spre Istanbul, avion din Istanbul la Bishkek / Tashkent.
Ziua 2: Plecarea Bishkek / Tashkent – Osh cu maşină- 700km.
Ziua 3: Osh – Pasul Taldyk – BC Tabăra de bază – 3600m.
Ziua 4: Familiarizarea cu zona şi pregătirea echipamentul pentru ascensiune.
Ziua 5: Urcarea ȋn ABC tabăra de bază avansată- 4400m, cu o serie de echipamente şi coborârea în BC.
Ziua 6: Urcarea ȋn ABC cu restul de echipament, ȋnnoptarea acolo pentru aclimatizare.
Ziua 7:Urcarea ȋn tabăra 1(5300m), amenajarea și lăsarea materialelor, coborârea în ABC.
Ziua 8: Urcarea ȋn tabăra 1 cu restul de echipament şi ȋnnoptarea acolo pentru aclimatizare.
Ziua 9: Urcarea la tabăra 2 (6100m), amenajarea taberei şi rămânerea peste noapte.
Ziua 10: Coborârea în tabăra 1, acolo se rămâne peste noapte.
Ziua 11: Urcarea în tabăra 2, cu tot echipamentul şi se rămâne peste noapte.
Ziua 12: Urcarea în tabăra 3 (6400m), se amenajează şi se rămâne acolo peste noapte.
Ziua 13: Se coboară în ABC şi se ȋnnoptează.
Ziua 14: Se coboară în BC.
Ziua 15: Odihnă.
Ziua 16: Odihnă.
Ziua 17: Se urcă în ABC, se rămâne acolo peste noapte.
Ziua 18: Se urcă în tabăra 1 (5300m), se rămâne acolo peste noapte.
Ziua 19: Se urcă în tabăra 2 (6100m) se rămâne acolo peste noapte.
Ziua 20: Se urcă în tabăra 3 (6400m), se rămâne acolo peste noapte.
Ziua 21: Se urcă din tabăra 3 pe Vârful Lenin – 7134 m, apoi se coboară în tabăra 3 se dezechipează tabăra 3 şi se coboară în tabăra 2, unde se rămâne peste noapte.
Ziua 22 : Se dezechipează tabăra 2 şi se coboară în ABC, apoi se urcă din nou în tabăra 1 şi se rămâne acolo peste noapte.
Ziua 23: Se dezechipează tabăra 1 şi se coboară în BC unde se ȋnnoptează.
Ziua 24: Se urcă în ABC şi se coboară restul de echipament în BC.
Ziua 25: Se pleacă din BC spre Osh.
Ziua 26: Se pleacă din Osh – Bishkek / Tashkent.
Ziua 27: Bishkek – Istanbul, Istanbul – Romania.
Ziua 28: Sosirea în ţară.
4. Prezentarea echipei
Pop Alexandru Tudor – coordonator proiect, alpinist (www.ctmsomesul.ro)
Profesie: Militar
Data Naşterii: 22 mai 1988 Jibou
Cluburi: Membru în Clubul Montan „Porolisum” Zalău (2000- 2005).
Membru fondator al Clubului de Turism Montan „SOMEŞUL” Someş-Odorhei Sălaj în anul 2008. Practic alpinism din 2007.
În fiecare sfârşit de săptămână aş vrea să merg pe munte, o ierarhie între ascensiuni nu pot să o stabilesc, fiecare experienţă este unică în felul ei. Pentru mine a fi în natură înseamnă nu doar pasiunea de a descoperi şi de a mă bucura de frumos ci şi de a proteja acest minunat dar. Bucuria mea cea mai mare: să mă aflu între oameni şi să văd cum descoperă şi explorează muntele cu pasiune şi responsabilitate. Ȋncerc să împartăşesc celor cu care ies în natură aceleaşi valori şi cunoştinţe care mă ghidează în ascensiunile mele.
Expediţii:
– 2008 Munţi Dolomiţi – vârful Marmolada 3343 m
– 2012 Munţii Rila – vârful Musala 2925 m
– 2012 Munţi Alpi – vârful Grossglockner 3798 m
– 2012 Munţi Alpi – vârful Mont Blanc 4810 m
– 2013 Munţi Alpi – vârful Mont Blanc 4810 m
Alpinism şi escaladă: Cheile Turzii, Cheile Tureni,Cheile Vălişoarei, Cheile
Ampoiţei, Cheile Roşia, Creasta Cocoşului.
Drumeţii de iarnă şi vară în Munţii Carpaţi în special în munţii Făgăraş.
Alte activităţi:
Orientare sportivă – campion European.
Campion European la pentatlon aeronautic.
Orientare Turistică – 7 locuri de 1, 6 locuri de 2.
Participant la concursuri de Turism Montan,
Organizator al Trofeului Someşului.
Iniţiator în alpinism şi orientare pentru membrii cluburilor de turism montan din ţară.
Ardelean Eva Anca – alpinist (www.ctmsomesul.ro)
Profesie: Inginer
Data Naşterii: 07 iulie 1984 Baia-Mare
Cluburi: Membru în Club Alpin Român Secţia Cluj (2012- prezent),
Membru al Clubului de Turism Montan „SOMEŞUL” Someş-Odorhei Sălaj (2011- prezent).
Practic alpinism din 2011.
Am încercat să adopt un mod sănătos de a-mi petrece timpul liber, apoi ca stil de viaţă, muntele îţî oferă de toate.
Drumeţii de iarnă şi vară în Munţii Carpaţi.
Alpinism şi escaladă în: Munţii Tatra, Cheile Turzii, Cheile Tureni,Cheile Vălişoarei,
Cheile Ampoiţei, Cheile Roşia, Creasta Cocoşului.
Expediţii:
– 2012 Munţi Dolomiţi – Ferrate,
– 2012 Munţii Rila – vârful Musala 2925 m
– 2012 Munţi Alpi – vârful Grossglockner 3798 m
– 2012 Munţi Alpi – vârful Mont Blanc 4810 m
– 2013 Munţi Tatra – căţărare şi drumeţii.
Alte activităţi:
Participant la tabăra de perfecţionare în alpinism – septembrie 2011,
Participant la tabăra de perfecţionare în alpinism hivernal – april 2012,
Participant la concursuri de turism montan.
Iniţiator în alpinism pentru membrii cluburilor de turism montan din ţară.
Opriş Sergiu Ionuţ – alpinist (www.ctmsomesul.ro)
Profesie: Fermier
Data Naşterii: 28 noiembrie 1989 Baia-Mare
Cluburi: Membru al Clubului de Turism Montan „SOMEŞUL” Someş-Odorhei Sălaj (2008- present).
Practic alpinism din 2010.
Pentru mine, muntele este mediul meu natural, este locul unde mă simt acasă. Tot ce fac eu este din pasiunea şi dorinţa de a cunoaşte munţii planetei, dar mai ales de a-mi cunoaşte şi descoperi limitele. Pentru mine, fiecare vârf pe care îl ating este un triumf, aşa cum pentru alţii triumful poate însemna altceva. Cu toţii avem vise, important este să luptăm pentru ele.
Expediţii:
– 2012 Munţii Rila – vârful Musala 2925 m
– 2012 Munţi Alpi – vârful Grossglockner 3798 m
– 2012 Munţi Alpi – vârful Mont Blanc 4810 m
Alpinism şi escaladă în: Cheile Turzii, Cheile Tureni,Cheile Vălişoarei.
Drumeţii de iarnă şi vară în Munţii Carpaţi, în special în Alpi Transilvăneni, adică în munţii Făgăraş.
Alte activităţi:
Campion judeţean la volei în anul 2005.
Participant la concursuri de Turism Montan.
Organizator al Trofeului Someşului.
Iniţiator în alpinism şi orientare pentru membrii cluburilor de turism montan din ţară.
Gârbovan Marius Aurelian – alpinist (www.ctmsomesul.ro)
Profesie: Sudor
Data Naşterii: 23 iulie 1973 Petroşani
Cluburi: Membru al Clubul Montan „Metalurgic” Câmpia-Turzii (1990-2002),
Membru al Fundaţiei „Potaissa” Junior Ranger (2002- 2011),
Membru Clubului de Turism Montan „SOMEŞUL” Someş-Odorhei Sălaj (2008 – present)
La fel ca şi Socrate, „Ştiu că nu ştiu nimic” dar sunt şi în aceeaşi simţire cu Peter O. Toole când spune „Nu voi fi un om obişnuit pentru că am dreptul să fiu extraordinar”. Sunt deschis la experienţe noi şi iubesc muntele şi explorarea naturii!
Practic alpinism din 1990 şi am realizat în acest timp ascensiuni tehnice în pereţi înalţi, atingerea celor mai înalte vârfuri din România pe timp de vară şi de iarnă. Am parcurs peste 80 de trasee clasice de alpinism în Carpaţi. În anul 2000 obţineam calificarea în alpinismul utilitar.
Expediţii:
-Munţii Pirinei – vârful Anto 3403 m
Alpinism şi escaladă în: Herculane, Cheile Turzii, Vadul Crişului, Cheile Tureni,
Cheile Aiudului, Cheile Ampoiţei, Cheile Bicazului,
Drumeţii de iarnă şi vară în Munţii Carpaţi.
Alte activităţi:
Participant la campionatul naţional de escaladă.
Participant la Memorialul “Mişi Szalma”.
Iniţiator în escaladă pentru taberele de copii Junior Ranger.
Participant la concursuri de turism montan.
5.Follow-Up-ul expediţiei
Follow-Up-ul pentru Expediţia Pamir 2014 va consta în:
– Pagina web a expediţiei, pe site-ul www.ctmsomesul.ro , care va cuprinde o
secţiune cu fotografii şi una de prezentare a partenerilor.
– Expoziţii foto în cel puţin două oraşe unde vor fi expuse cele mai reusite fotografii
făcute pe durata expediţiei.
– Un film documentar de 30 min despre ascensiune.
– Prezentarea filmului va fi în cel puţin trei oraşe.
– Prezentarea filmului va fi în două saline din România.
– Articole în diverse publicaţii.
– Articole pe web.
– Prezentarea în emisiuni radio a expediţiei.
– Un CD multimedia de prezentare care va conţine filmul ascensiunii, o galerie foto, o
secţiune a sponsorilor şi un jurnal al expediţiei, care va fi produs în număr de minim 500 bucăţi şi va fi distribuit gratuit în cadrul expoziţiilor foto şi a prezentărilor filmului.
6. Împlicarea în proiectul „Pamir 2014” – Vârful Lenin
Ȋn cadrul angajamentul nostru faţă de parteneri / sponsori :
Dorim să oferim garanţia că toţi partenerii vor obţine un beneficiu maxim în urma colaborării pe parcursul proiectul „Pamir 2014 – ȋntre cer si pământ, prin curaj şi prietenie”. Ne vom strădui să asigurăm un cât mai bun rezultat al invesției făcute, prin posibilitatea realizării unor parteneriate, ȋn urma cărora se vor obţine anumite beneficii, drepturi şi privilegii în funcţie de nivelul investiţiei realizate.
Expediţia este o metodă inovativă de promovare a partenerului şi activitatea acestuia, într-un mod diferit de publicitatea clasică, alături de expoziţii foto, film, prezentări, articole în reviste şi pagini web realizate special pentru acest proiect. Beneficii:
Branding:
Compania dvs. va fi reprezentată în toate materialele din cursul şi de după expediţie.
De asemenea sigla dvs. va apărea pe echipamentul folosit în proporţia negociată anterior.
Marketing:
Sigla companiei dvs. va apărea pe bannere la expoziţiile foto şi prezentările de
diapozitive.
Website Marketing:
Compania dvs. va beneficia de un banner / link la secţiunea sponsorilor.
Multimedia Marketing:
Pe lângă apariţia continuă pe echipamentul alpin, pe durata documentarului, compania
dvs. va beneficia de apariţia în secţiunea ‘parteneri’ la finalul documentarului. Compania dvs. va avea acces la toate informaţiile, fotografiile şi filmările executate pe durata expediţiei.
Presa:
Compania dvs. va fi inclusă la secţiunea parteneri în articolele din urma expediţiei. Sigla companiei dvs. va apărea pe posterul expediţie.
Pentru mai multe detalii descarcati fisierul PDF.
Actualitate
Doi bărbați de 34 și 36 de ani, din comuna Roșia Montană,persoane bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de furt

La data de 13 septembrie 2022, polițiștii din Roșia Montană au identificat doi bărbați de 34 și 36 de ani, din comuna Roșia Montană, ca persoane bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de furt.
În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de 11 septembrie 2022, în timp ce se aflau pe raza comunei Roșia Montană, ar fi profitat de neatenția unei tinere din Cluj Napoca și i-ar fi sustras rucsacul în care în care se aflau documente, bani și telefonul mobil.
Actualitate
De ce nu văd primarii din România energia de pe acoperișuri?

Acoperișurile clădirilor deținute de primărie însumează o suprafață de 58.500 mp, iar consumul actual de electricitate este de 6.197 MWh
Greenpeace România lansează raportul „O resursă nefolosită — Potențialul fotovoltaic al clădirilor publice din România„, care analizează datele oferite de primării din 11 orașe ale României privind potențialul solar al clădirilor publice. Studiul este realizat de către Andrei Ilaș, membru fondator al Comunității de Energie, la solicitarea și cu aportul Greenpeace.
Alba Iulia și alte localitati, are un potențial extraordinar de a-și produce propria energie curată. Din datele furnizate de primărie, care a răspuns cu diligență solicitării Greenpeace România, aflăm că:
Acoperișurile clădirilor deținute de primărie însumează o suprafață de 58.500 mp, iar consumul actual de electricitate este de 6.197 MWh.
Pe acoperișurile clădirilor publice pot fi instalate capacități fotovoltaice de 7 MW, deși doar 5 MW ar satisface nevoia actuală de electricitate.
Adică, acoperișurile verzi pot produce 8.627 MWh, deși ar fi nevoie de numai 6.531 MWh pentru a satisface nevoia locală.
Necesarul acestei investiții ar fi de aproximativ 4.081.270 euro, putând fi generate cel puțin 109 locuri noi de muncă. Astfel, am evita, de asemenea, producerea a 1.580 de tone de emisii de carbon.
Într-o perioadă de crize multiple, statele europene se află în plin proces de tranziție energetică, efectele căreia vor reprezenta o cotitură istorică de proporții majore. Renunțarea la dependența de combustibili fosili din Rusia în contextul războiului din Ucraina, creșterea facturilor la energie (care adâncește sărăcia energetică) și necesitatea reducerii emisiilor de carbon sunt elemente esențiale ale contextului care va crea lumea de mâine.
REPowerEU, planul Comisiei Europene pentru această tranziție verde, propune un viitor în care energia să fie accesibilă, sigură, sustenabilă și în care diversificarea surselor de producție să primeze. Uniunea Europeană vizează ca până în 2027 toate clădirile existente, atât publice sau private să fie dotate cu panouri solare pe acoperiș, cu ajutorul cărora să-și producă propria energie electrică.
Anticipând inițiativa UE, Greenpeace a vrut să afle în ce stadiu se află utilizarea acoperișurilor clădirilor publice din România pentru producția de energie curată și regenerabilă. În consecință, a solicitat accesul la datele publice deținute de 22 de primării din marile orașe. Rezultatul nu a fost surprinzător: potențialul fotovoltaic al clădirilor publice administrate de acestea este foarte mare, însă dorința de a-l exploata și, implicit, de a răspunde solicitărilor Greenpeace, e limitată.
Concluziile raportului privind potențialul fotovoltaic al clădirilor publice din România:
- Suprafața totală utilizabilă pe acoperișurile publice din cele 11 orașe: peste 1 milion mp
- Potențialul energiei fotovoltaice instalate pe clădirile din patrimoniul orașelor analizate depășește cu până la de trei ori necesarul instalat pentru acoperirea în întregime a consumului cumulat anual
- 11 orașe din România pot economisi peste 4 milioane euro anual utilizând doar potențialul energiei fotovoltaice instalate pe acoperișurile clădirilor din patrimoniul local
- Costurile de generare a energiei solare pe acoperișurile clădirilor deținute de administrațiile locale variază între 71 euro/MWh și 79 euro/MWh, cu mult sub prețurile actuale ale electricității pe piața spot, care gravitează în jurul valorii de 200 EURO/MW.
Marian Mândru, campaigner pentru climă și energie în cadrul Greenpeace România, declară: „Potențialul fotovoltaic al clădirilor publice din România este mare și neexploatat. Și e o pierdere, pentru că energia regenerabilă produsă local este benefică atât pentru autoritățile publice, cât și pentru comunități și mediu. Criza energetică și climatică, dar și condițiile favorabile energiei verzi la nivel european, impun deblocarea rapidă a acestei resurse. Este în puterea primarilor să acționeze, să evalueze potențialul de energie fotovoltaică și să înceapă implementarea proiectelor. De asemenea, se impune crearea unui cadru legislativ ambițios, cu ținte clare și imediate, care să grăbească acest proces.”
Greenpeace face un apel către administrațiile publice din întreaga Românie: „Ajutați comunitatea și implicați-o în acest proces vital de tranziție prin producerea de energie verde! Calculați potențialul fotovoltaic al clădirilor pe care le administrați! Folosiți energia ieftină și curată de pe acoperișuri! Oferiți un cadrul legislativ ambițios, care să vină în sprijinul acestui proces și să-l grăbească pentru a atinge cât mai rapid obiectivul de neutralitate climatică.”
Eveniment
Polițiștii din Alba caută o femeie care a plecat de la locuința sa din Morărești, comuna Ciuruleasa și nu a mai revenit

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.
În după amiaza zilei de 23 mai 2022, polițiștii Postului de Poliție Ciuruleasa au fost sesizați de către un bărbat din comună, cu privire la faptul că, în cursul zilei de 23 mai, în jurul orei 12,00, mama sa, LUT EMILIA, de 58 de ani, a plecat de la locuința sa din Morărești la o cunoștință din Mătișești însă nu a mai revenit la domiciliu.
Femeia are următoarele semnalmente:
- 160 cm înălțime;
- 65 de kilograme;
- Ochi albaștri;
- păr grizonat, tuns scurt;
La momentul plecării purta geacă maro, bluză roșie, pantaloni de trening negri și cizme de cauciuc verzi.
Polițiștii desfășoară, în continuare, cercetări în vederea identificării femeii, iar aceasta a fost dată în urmărire.
Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.
lenin
octombrie 14, 2013 at 9:28 am
Interesant nume pt. Un varf. Ma refer pt noi romanii