Cultura

Festivalul Internațional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna

Published

on

S-au înscris în competiţia FIFE Zlatna, ediţia a II a, peste 50 de filme, atât din România, dar şi din ţări precum Japonia, Croaţia, Irlanda, Bulgaria sau Africa de Sud. Cu această ocazie, vă reamintim că FIFE Zlatna se va desfăşura în perioada 6-8 iunie 2014.

 

Organizatorii celei de-a doua ediţii a Festivalului Internaţional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna au plăcerea să vă aducă la cunoştinţă numele artiştilor şi al ansamblurilor folclorice care vor susţine recitaluri, în perioada 6-8 iunie 2014.

Orchestra Casei de Cultură „Horea Popescu” Zlatna, condusă de Nică Porcar

Căluşarii de la Valea Mică

Căluşarii de la Trâmpoiele

Ansamblul de dansuri „Ampellum” al Casei de Cultură „Horea Popescu” Zlatna

Ansamblul de dansuri „Mugurelu'” din Feneş

Copiii de la grădiniţa „Peştişorul de Aur” din Zlatna

Ansamblul folcloric din Ocna Mureş

Solişti: Marinela Baba, Felicia Bălşan, Ovidiu Bibolar, Ionel Brătean, Ioana Clonţa-Palcău, Mihaela Gherman, Roxana Hendrea, Delia Irimie, Aurelian Plăcintă, Paştiu Scrobote şi Mircea Tîrziu

Recitaluri speciale: vineri, 6 iunie – Mariana Deac, sâmbătă, 7 iunie – Sava Negrean Brudaşcu şi duminică, 8 iunie – Ionuţ Fulea

Maestrul Dorel Vișan, o stea a filmului și teatrului românesc, este președintele juriului Festivalului Internațional de Film Etnografic (FIFE) Zlatna, ediția a II-a. Născut în Tăușeni, județul Cluj, marele actor a interpretat peste 40 de roluri în teatru, de la Moliere la Shakespeare, de la Marivaux la Büchner, iar în film a avut peste 60 de roluri, în cea mai variată gamă. Măiestria artistică a celebrului actor este apreciată deopotrivă în România, dar și în Europa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Trending

Exit mobile version