Cultura

Grupul de tulnicărese ,,Moaţele” din Câmpeni va fi promovat pe Discovery Channel

Published

on

Grupul de tulnicărese “Moaţele” al Casei de Cultură Câmpeni a participat mai întâi vineri, 10 mai, la festivitatea de deschidere a ediţiei a V-a a Festivalului Naţional de Tradiţii şi Obiceiuri Populare „La Porţile Apusenilor” din Alba Iulia.

În ziua următoare, acestea au fost prezente în satul Rotbav, comuna Feldioara, judeţul Braşov, la evenimentul de lansare a proiectului ”Transhumanţa 2013”. Un vechi obicei pastoral, transhumanţa valahă din Carpaţi va fi reconstituit în perioada 11mai -14 septembrie 2013, prin intermediul acestui proiect româno-polonez.
La Feldioara, grupul a fost foarte bine primit de către organizatori, presă şi oficialităţi, bucurându-se de o atenţie deosebită din partea tuturor. În cadrul activităţilor desfăşurate, artistele au cântat din tulnice, fiind fotografiate şi filmate pentru un documentar referitor la acest proiect internaţional care va apărea şi pe postul de televiziune Discovery Channel.
Datorită prezenţei şi prestaţiei inedite la acest eveniment, tinerele au mai primit încă o invitaţie la altă festivitate culturală care va avea ca scop reconstituirea acestei tradiţii străvechi. (O.C.)
Sursa:http://www.campeniinfo.ro

1 Comment

  1. io

    mai 29, 2013 at 11:35 am

    Forte tare fetelor!
    Bravo.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Trending

Exit mobile version