Politic

Guvernul va aloca 22 milioane lei, pentru anumite investitii ale judetului Alba

Buget 2014 Alba

In acest an, guvernul va aloca, pentru anumite investitii din 51 de unitati administrativ-teritoriale ale judetului Alba, 22 milioane lei. Din totalul sumei provenite de la bugetul de stat, aproximativ 12 milioane lei sunt pentru lucrari noi, iar diferenta de 8 milioane lei pentru lucrari in derulare.

 

Investitiile din Alba sunt axate pe subprogramelemodernizarea satului romanesc, infrastructura la nivel judetean si regenerarea urbana a municipiilor si oraselor. Altfel spus, e vorba de extinderea, reabilitarea si modernizarea sistemelor de reabilitarea de apa si canalizare, precum si de reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere.

Valoarea totală a investițiilor din județul nostru, aflate în curs de derulare sau în fază de demarare, însumează peste 214,6 milioane lei. Anul acesta, investițiilor respective se vor aloca de la bugetul de stat 22 de milioane de lei, în sumă fiind inclusă taxa pe valoarea adăugată. De aceste resurse financiare vor beneficia, în curând, 51 de unități administrativ-teritoriale, din care 44 de comune, 2 municipii și 5 orase. 2 milioane de lei din această sumă vor intra în bugetul Consiliului Județean Alba pentru consolidarea drumului județean Gîrda de Sus-Ordâncușa-Ghețar.


Sursa:AlbaTV

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like