ponoran_apusenitv.ro

Primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, implicat intr-un dosar DNA

ponoran_apusenitv.roNumele primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, este asociat cu o escrocherie de aproape 3 milioane de euro. Fiul sau, Razvan Ponoran, a fost asociat tocmai la firma care este acuzata de o teapa de 2.770.000 de euro. Ponoran junior fost asociat cu Sebastian Popa, care azi a fost trimis in judecata de catre Directia Nationala Anticoruptie Cluj Napoca, deoarece, conform procurorilor, ar fi prezentat unei firme din Germania niste contracte fictive, care atestau calitatea sa de proprietar a 17 hectare de teren in comuna Almasu Mare, langa Zlatna. De foarte multe ori in Romania, primari sau inalti oficiali apeleaza la rudele lor, incepand de la fii sau fiice, pana la matusi sau cumnati pentru a-si primi recompensele pentru favorurile pe care le fac, gratie functiilor pe care le detin.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Sebastian Popa administrator al mai multor societăți comerciale, printre care S.C. Prostein S.R.L. Cluj, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave și uz de fals. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În cursul anului 2009, Sebastian Popa a înfiinţat S.C. Prostein S.R.L. Cluj, o societate româno-germană de exploatare a pietrei pentru construcţii, adică o balstieră. Apoi, pe parcursul funcţionării societăţii, inculpatul Sebastian Popa a indus și menținut în eroare firma parteneră din Germania, SHB Scotterwerke Hohenlohe Bauland GMBH & Co KG, care a acordat un împrumut de 2.770.000 euro, nerecuperat nici până azi. Inculpatul a promis, în mod mincinos, că va echivala finanţarea făcută de partenerul german de asociere cu terenuri în suprafață de 17 hectare situate in comuna Almaşu Mare jud. Alba, pe care le-ar fi achiziţionat anterior, în schimbul sumei totale de 1.835.000 euro. Pentru a-i determina pe reprezentanții firmei germane să acorde finanțarea de 2.770.000 euro, inculpatul i-a prezentat partenerului german de asociere, prin e-mail, trei contracte scanate, contrafăcute, ce atestau în mod nereal că este proprietarul terenurilor respective.

Razvan Ponoran, fiul primarului din Zlatna a fost chiar asociat cu acest Sebastian Popa la aceasta balastiera, care a fost principalul pretext pentru a se lua banii nemtilor! Acest fapt i-a daunat foarte grav lui Silviu Ponoran, si probail ca ii va dauna in continuare!

DNA precizează că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

2 thoughts on “Primarul din Zlatna, Silviu Ponoran, implicat intr-un dosar DNA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *