Actualitate

Infectați de COVID-19 la Ciuruleasa

Published

on

În comuna Ciuruleasa a fost depistat ieri un caz nou covid19 , contact direct caz pozitiv, ca urmare a anchetei epidemiologice.

În Comuna Ciuruleasa și în orașul Abrud au fost recoltate peste 150 de probe. Atat persoanele pozitive cât și contactii direcți declarați au fost izolati la domiciliu conform metodologiei.

Anchetele DSP au vizat intensificarea măsurilor legale de izolare la domiciliu, precum și limitarea extinderii.

Au fost retestate 3 persoane confirmate anterior pozitiv în comuna Ciuruleasa, fiind asimptomatice. Al doilea test a fost tot pozitiv.

11 persoane din localitate au fost testate POZITIV.

Vezi și Apusenii, sub asediul inundatiilor

La ora actuala în jud Alba au fost identificate 33 cazuri pozitive COVID-19. 11 din 33 de cazuri sunt înregistrate într-o comuna din județ, având legătura epidemiologica între ele, astfel încât, ca urmare a anchetei epidemiologice, specialiștii DSP au propus CJSU intensificarea măsurilor de supraveghere și izolare la domiciliu a persoanelor din comuna, pentru a evita răspândirea atât în localitatea respectiva cât și în localități învecinate.

La aceasta ora vorbim de masuri suplimentare preventive conform procedurilor naționale.

Ancheta epidemiologica fa fi extinsa la nivelul întregii comune, fiind în curs de derulare. Pe măsură ce ancheta va releva informații noi, de interes public acestea vor fi transmise pentru o comunicare transparenta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending

Exit mobile version