Connect with us

Published

on

Locuitori din Garda de Sus au protestat din nou impotriva jafului din padurile comunei. Actiunea este continuarea unui prim protest, organizat acum o saptamana.

Peste 100 de locuitori din Garda de Sus au iesit in strada, miercuri, solicitand firmei care exploatează padurea de pe Valea Gârda Seacă să îşi ia utilajele din padure şi să plece. Oamenii au fost paşnici, dar hotărâţi, aşa că angajaţii firmei şi-au strans jucariile şi duși au fost. Dupa ce au eliberat pădurea, participanţii la actiune au intocmit o petiţie cu toate revendicările, pe care au expediat-o pe adresa instituțiilor menite să le facă dreptate.

În contextul acestei acțiuni de protest, declarația primarului comunei Gârda pare a fi, mai degraba, constatarea unui observator neutru decât reacția unui șef local, ales să reprezinte interesele consătenilor și ale comunei.

In documentul protestatarilorse solicita urmatoarele: interzicerea circulaţiei maşinilor cu tonaj peste 7,5 tone pe drumurile comunale cu execepţia riveranilor; introducerea în noul Cod Silvic a drepturilor moţilor care a fost prevăzut în carnetul de moţ; interzicerea agenţilor economici la exploatarea masei lemnoase de pe raza Ocolului Silvic Gârda de Sus şi dreptul de preemţiune a localnicilor la cumpărarea masei lemnoase; masa lemnoasă inventariată şi marcată să fie vândută către populaţie; să se planteze suprafeţele defrişate şi care nu sunt plantate; asigurarea lemnului de foc la un preţ rezonabil pentru populaţia din zonă; modificarea noului Cod Silvic în favoarea cetăţenilor, nu a marilor firme de exploatare; rezilierea contractului Regiei Autonome a Pădurilor cu firma S.C. Holzindustrie Schweighofer S.R.L.; să se inventarieze pădurea şi să se asigure o exploatare durabilă, astfel ca pădurea existentă să ajungă şi generaţiilor viitoare; lemnul de pe raza comunei Gârda de Sus tras în rampă de către firma de exploatare să fie vândut populaţiei.
Revendicarile motilor au fost inaintate Direcţiei Silvice Alba, Institutiei Prefectului Alba; Ministerului Apelor şi Pădurilor – ministrului Lucia Varga; deputatului Ioan Dîrzu și senatorului Teodor Atanasiu.


Sursa:AlbaTV.ro

Actualitate

Polițiștii din Baia de Arieș au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Piața Băii din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice

Published

on

baia de aries apusenitv

A fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei

La data de 27 iunie 2022, polițiștii din Baia de Arieș au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Piața Băii din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Continue Reading

Eveniment

Polițiștii din Alba caută o femeie care a plecat de la locuința sa din Morărești, comuna Ciuruleasa și nu a mai revenit

Published

on

ciuruleasa femeie disparuta apusenitv

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

În după amiaza zilei de 23 mai 2022, polițiștii Postului de Poliție Ciuruleasa au fost sesizați de către un bărbat din comună, cu privire la faptul că, în cursul zilei de 23 mai, în jurul orei 12,00, mama sa, LUT EMILIA, de 58 de ani, a plecat de la locuința sa din Morărești la o cunoștință din Mătișești însă nu a mai revenit la domiciliu.

Femeia are următoarele semnalmente:

  • 160 cm înălțime;
  • 65 de kilograme;
  • Ochi albaștri;
  • păr grizonat, tuns scurt;

La momentul plecării purta geacă maro, bluză roșie, pantaloni de trening negri și cizme de cauciuc verzi.

Polițiștii desfășoară, în continuare, cercetări în vederea identificării femeii, iar aceasta a fost dată în urmărire.

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.

Continue Reading

Actualitate

Imagini superbe cu Lacul Tarnița, din județul Cluj

Published

on

lacul tarnita apusenitv peisaj

Odată cu luna mai, primăvara s-a așternut peste toți munții Apuseni

Dacă vreți să vă bucurați de natură, de un aer curat și de imagini de neuitat, vă îndemnăm să petreceți cât mai mult timp la lacul Tarnița, din munții Apuseni.

Lacul Tarnița este un lac de acumulare cu granițe între comunele Râșca, Mărișel și Gilău (județul Cluj). Suprafață lacului e de cca. 215 ha, cu o lungime de peste 8 km, având o adâncime de peste 70 de metri.

Lacul Tarnița este alimentat de apele Văii Someșul Cald, fiind una din cele mai apreciate zone turistice din județul Cluj.

lacul tarnita apusenitv panorama
tarnita lac apusenitv

Dacă ajungeți aici la sfârșit de săptămână aveți posibilitatea de a face o plimbarea cu caiacul sau alte bărci de agrement care vă stau la dispoziție contra cost.

Continue Reading

Trending