Sport

Maraton Apuseni msg systems – editia a V-a 2015

Published

on

In ediția a V-a Maraton Apuseni msg systems ă invită să vă înscrieți la una din probele de concurs – maraton, semimaraton, cros sau family.

Cea de-a cincea ediție le aduce iubitorilor alergării montane o probă nouă, crosul de 7,2 km și +440 m diferență de nivel. Cursa este adresată începătorilor care doresc să guste atmosfera unui concurs de alergare și să se bucure de peisajele pitorești ale Munților Apuseni pe un traseu mai scurt decât cele de semimaraton și maraton.Descrierea Crosului Maraton Apuseni msg systems 2015

Până la Şesul Cald (4,7 km) traseul e acelaşi cu cele de maraton şi semimaraton. După start, se aleargă 1 km în urcare pe drumul principal ce duce spre Muntele Mare până în șaua La Plopiș, unde se părăseşte drumul principal, dirijaţi spre înainte-dreapta de către un voluntar şi panglici de marcaj. Pe distanţă de 2,2 km se ocoleşte vârful Buscat prin dreapta, pe drumeaguri din pădure, trecând pe la Izvorul Găbrienii , unde cei mai însetaţi vă puteţi astâmpara setea. Apoi în prima poiana (Buhuia) se parăseşte drumul cotind brusc spre stânga, 200 m prin iarbă, fără potecă ( e maraton montan !), apoi pe un drum ce ne urcă spre dreapta în vf.Buscat 1.676 m, lângă punctul terminus al telescaunului. Aici se află PC 1 Buscat. Se coboară apoi în partea opusă, pe pârtie, până la parcările din poiana Şesul Cald, folosite iarna de amatorii de schi. Aici se păarăseşte traseul folosit de maratonisti si semimaratonisti, cotind la stânga pe pârtia de schi. In curând vă puteţi astâmpăra setea la un PH. La baza pârtiei, lângă „startul” telescaunului, se află un alt PC. Se urcă vreo 50 m spre stânga şi se continuă apoi pe un drum prin pădure în coborâre lină. Spre final drumul urcă lin, atinge o curbă a drumului principal aflat la stânga. Dar nu se intră în el, ci se coboară cam 100 m spre înainte dreapta, întâlnind traseul de maraton și semimaraton, pe care cotim la stanga spre apropiata Sosire !

Regulament

Maraton Apuseni msg systems este o competiţie sportivă de alergare montană organizată de Clubul Alpin Român Universitar Cluj și Natura Transilvaniei. Competiţia are 4 probe de concurs:proba de maraton, cu o lungime totală a traseului de 43,7 km, proba de semimaraton, cu o lungime totală a traseului de 21,1 km, proba de cros cu o lungime de 7,2 km şi proba family ce se desfăşoara pe o distanţă de aproximativ 3 km.

Toate traseele se desfăşoară pe drumuri publice, drumuri forestiere, poteci turistice marcate, poteci de munte nemarcate şi vor fi semnalizate corespunzător de către organizatori. Startul şi sosirea vor fi în Staţiunea Muntele Băişorii, localizată în Muntele Mare, judeţul Cluj.

Traseul de maraton descris va avea doar 1 punct de hidratare, 6 puncte de alimentare şi 7 puncte de control.

Traseul de semimaraton descris va avea 1 punct de hidratare, 2 puncte de alimentare şi 4 puncte de control.

 Traseul de cros descris va avea 1 punct de hidratare și 2 puncte de control.

Participare

La probele de maraton, semimaraton cât şi la proba de cros pot participa persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani şi se consideră apte de efort susţinut din punct de vedere medical. Minorii (cei între 16-18 ani) vor putea participa numai cu acordul scris al ocrotitorului legal (cel puţin unul din părinţi sau tutorele), prin care îşi dă acordul, în mod expres, pentru participarea lui la concurs, precizând ca a luat la cunoştinţă regulamentul şi cunoaşte şi îşi asumă, alături de concurent, riscurile şi implicaţiile participării. Acordul se dă fie prin predarea către organizatori a declaraţiei autentificate notarial în acest sens, fie prin semnarea olografă a acordului de către ocrotitorul legal prezent personal la înscriere alături de concurent.

La categoria „family”, minorii sub 14 ani trebuie înscrişi de reprezentantul legal (părinte sau tutore) pe răspunderea acestuia. Dacă ocrotitorul legal nu este părintele ci tutorele, atunci e necesară şi o dovadă corespunzătoare care atestă calitatea de tutore a celui care semnează declaraţia notarială sau olografă la faţa locului. Înscrierea pe site prin înregistrarea unei vârste diferite decât cea reală atrage după sine eliminarea din concurs.

Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie sã semneze la preluarea numărului de concurs, pe lângă tabelul de participare şi preluarea kit-ului de concurs, şi o declaraţie de responsabilitate, prin care declară că a fost informat asupra regulamentului, a luat la cunoştinţă, înţelege şi îşi asumă riscurile medicale, juridice şi de alta natură ale participării la Maratonul Apuseni msg systems în calitatea ei de competiţie sportivă montană de anduranţă în teren numai parţial amenajat şi securizat, prezentând probleme şi riscuri specific montane, ce nu pot fi decat parţial controlate şi compensate de măsurile luate de organizatori şi prin urmare necesită în continuare atenţie şi conduită preventivă din partea concurenţilor, care nu trebuie să se concentreze numai asupra aspectelor de performanţă sportivă, atât ca şi comportament, cât şi ca echipament şi alte aspecte. Neprezentarea unui act de identitate al participantului la validarea înscrierii la faţa locului nu va permite participarea la concurs.

Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza luarea startului sau continuarea cursei pentru persoanele pe care nu le considera apte. Lista acestor situaţii este prezentată mai jos, nefiind exhaustivă: în stare de ebrietate produsă de alcool, droguri sau alte substanţe psihoactive, stare de sănătate alterată vizibil și semnificativ, epuizare fizică sau psihică, echipament total inadecvat.

Categorii și probe de concurs

Maraton Feminin Maraton Masculin Semimaraton Feminin Semimaraton Masculin Cros

Feminin

Cros

Masculin

Family
 

CATEGORIE

 

Open Da Da Da Da Da Da Nu
50+ Da Da Da Da Nu Nu Nu
40 – 49 ani Da Da Da Da Nu Nu Nu
30 – 39 ani Da Da Da Da Nu Nu Nu
16 – 29 ani Da Da Da Da Nu Nu Nu
7+ Nu Nu Nu Nu Nu Nu Da
4 – 6 ani Nu Nu Nu Nu Nu Nu Da
0 – 3 ani Nu Nu Nu Nu Nu Nu Da

Vor fi premiate doar categoriile pentru care există minim 5 concurenţi. Dacă la o categorie se înscriu mai puţin de 5 concurenţi, aceasta va fi comasată categoriei precedente.

Cronometrarea se va face la secundă, de către arbitrii aflaţi la Sosire. Va fi declarat câştigător cel care va ajunge în cel mai scurt timp la punctul de Sosire după parcurgerea integrală a traseului pentru proba la care participă.

Echipament

Concurentul are obligația de a purta numărul de concurs într-un mod vizibil, pe faţa tricoului, pe toată durata concursului.

Echipamentul recomandat de către organizatori cuprinde, dar nu se limitează la: pantofi de alergare, haină de ploaie, bidon de apă, batoane sau geluri energizante, telefon mobil, beţe de trekking.

Înscrierea în concurs şi validarea înscrierilor

Înscrierea se face prin completarea formularului aflat pe site-ul maratonului aici.

După completarea formularului, persoana înscrisă va primi un email de confirmare a înscrierii. Atenţie: înscrierea devine validă după confirmarea efectuării plăţii taxei de înscriere! Fiecare înscris va trebui să achite o taxă de participare, comunicată din timp pe site-ul maratonului.

Fiecare înscris va trebui să achite o taxă de participare în valoare de: 70 LEI, dacă va fi achitatâ până la data de 28 februarie 2015, 90 LEI, dacă va fi achitată între 1 martie 2015 şi 31 martie 2015, 120 LEI, dacă va fi achitată între 1 aprilie 2015 şi 30 aprilie 2015 şi 150 LEI, daca va fi achitată între 1 mai 2015 si 23 mai 2015 pentru SEMIMARATON.

90 LEI, dacă va fi achitatâ până la data de 28 februarie 2015, 110 LEI, dacă va fi achitată între 1 martie 2015 şi 31 martie 2015, 130 LEI, dacă va fi achitată între 1 aprilie 2015 şi 30 aprilie 2015 şi 150 LEI, daca va fi achitată între 1 mai 2015 si 23 mai 2015 pentru MARATON.

50 LEI dacă va fi achitatâ până la data de 28 februarie 2015, 60 LEI, dacă va fi achitată între 1 martie 2015 şi 31 martie 2015 şi 70 LEI, aca va fi achitată între 1 aprilie 2015 si 23 mai 2015 pentru CROS.

Taxe de participare Maraton Apuseni msg systems 2015

 

PERIOADĂ 2015

 

Maraton Semimaraton Cros Family
30 ianuarie – 28 februarie 90 lei 70 lei 50 lei 25 lei / copil
1 martie – 31 martie 110 lei 90 lei 60 lei 25 lei / copil
1 aprilie – 30 aprilie 130 lei 120 lei 70 lei 25 lei / copil
1 mai – 23 mai 150 lei 150 lei 70 lei 25 lei / copil
la fața locului Nu Nu Nu 30 lei / copil

 

 

 

Modalităţi de plată până în data de 23 mai:

 

 

1. prin virament bancar sau ordin de plată până în data de 25 mai 2015 către Asociația Natura Transilvaniei CIF: 30003807, cont deschis la BCR, IBAN: RO35RNCB0113127038170001, Detalii Plată: ”Nume Prenume – Maraton Apuseni”.

 

2. prin plăți online, opțiune disponibilă în baza formularului de înscriere.

 

3. cu numerar la faţa locului doar la proba FAMILY, în Băișoara, în zilele de 29 și 30 mai 2015.

 

Pentru a putea participa la oricare dintre probele de concurs, fiecare concurent va trebui să semneze o declaraţie de responsabilitate.

 

Validarea înscrierilor on-line se face la faţa locului, în ziua anterioară maratonului (între orele 17 şi 22 la punctul de înregistrare) şi în ziua maratonului (între orele 07:00 și 08:30 la punctul de înregistrare).

 

Pentru validare se va prezenta cartea de identitate a participantului, se va semna tabelul de participare (confirmând astfel şi datele personale şi categoria în care s-a facut înscrierea) şi declaraţia de responsabilitate, care conţine acordul cu privire la regulament, faptul că a fost înţeles şi acceptat, şi că se asumă răspunderea pentru riscurile şi alte implicaţii certe sau potenţiale ale participării la concurs.

 

Efectuarea validării îi dă dreptul participantului să primească numărul de concurs împreună cu kit-ul de concurs.

 

Anularea participării

 

Dacă dintr-un motiv întemeiat persoana înscrisă online doreşteîşi anuleze înscrierea, poate face acest lucru printr-un email trimis la adresa contact(at)maratonapuseni.ro. În cazul retragerii înscrierii însă, taxa de participare poate fi returnată (dar nu integral ci ţinând cont de comisioanele percepute de bancă) doar până la 1 mai 2014. Taxa de participare nu poate fi returnată ulterior acestei date. Îi incurajăm pe cei care nu mai pot concura să transfere taxa altei persoane şi să anunţe organizatorul printr-un email trimis la adresa contact[at]maratonapuseni.ro până pe data de 5 mai 2015.

 

Şedința tehnică

 

Vor fi trei ședinţe tehnice: vineri 29 mai 2015 la ora 20:00 şi la ora 21:00 şi sâmbătă 30 mai 2015 la ora 08:00.

 

Startul

 

Startul la proba de maraton va avea loc sâmbătă 30 mai 2015 la ora 09:00, la proba de semimaraton la ora 10:00 iar la proba de cros la ora 10:30.

 

Puncte de control / Puncte de realimentare

Pe parcursul traseului vor fi amenajate puncte de control şi puncte de realimentare, unde se vor găsi băuturi energizante, apă, fructe, glucoză. Punctele de control şi punctele de realimentare vor fi marcate corespunzător şi vor fi vizibile.

 

Timp limită

 

Timpii intermediari de parcurgere a traseului de maraton sunt: 2h 30min – măsurat la primul punct de alimentare: PA-1 Bocşeşti, 4h la punctul de control PA-3 La Răscruce. Timpul limită de parcurgere a traseului de maraton este 9h 30min.

Concurenții care depășesc timpii limită în PA-1 Bocşeşti sau PA-3 La Răscruce vor fi dirijaţi pe cel mai scurt traseu spre staţiune.

Timpul intermediar de parcurgere a traseului de semimaraton este: 3h – măsurat la primul punct de alimentare: PA1-Bocşeşti. Timpul limită de parcurgere a traseului de semimaraton este 6h.

Timpul limită de parcurgere a traseului de cros este de 3h.

 

Schimbarea probei de concurs

 

În cazul în care concurentul decide să schimbe proba pentru care s-a înscris el poate face acest lucru printr-un email trimis la adresa contact[at]maratonapuseni.ro până în data de 5 mai 2015.

 

Descalificare / Retragerea din cursă

 

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a descalifica sau de a retrage din cursă orice concurent dacă nu respectă acest regulament sau într-una din următoarele situaţii:

 

–  pierderea numărului de concurs;
–  ratarea unui punct de control;
–  abaterea de la traseul impus de catre organizatori, nerespectarea traseului prin folosirea de scurtături;
–  utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei;
–  părăsirea echipamentului pe traseu sau aruncarea de gunoaie şi resturi pe traseu (ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control şi alimentare);
–  comportament nesportiv faţă de alţi concurenţi sau lipsa de respect faţă de oficiali, organizatori, public susţinător, localnici;
–  depăşirea timpului limită;
–  în cazuri excepţionale.

 

Abandonul

 

În cazul în care concurentul decide să abandoneze, el este obligat să îşi anunţe intenţia la cel mai apropiat punct de control şi să urmeze întocmai instrucţiunile primite de la organizator. Continuarea cursei se poate face doar pe propria răspundere – organizatorii nu mai garantează că pe traseu vor mai fi voluntari, puncte de alimentare funcţionale, marcaje, etc. iar concurentul se consideră în afara concursului.

 

Pe parcursul concursului circulaţia rutieră pe drumurile publice nu va fi restricţionată, de aceea pe o scurtă porţiune de traseu se pot întâlni autovehicule. Acest fapt atrage asupra participanţilor obligaţia de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege.

 

Va exista un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciu medical de specialitate în caz de nevoie.

 

Organizatorii nu îşi asumă responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu apărut ca urmare a participarii la Maraton Apuseni msg systems şi îşi rezervă dreptul de a modifica sau ajusta traseul de concurs în funcţie de condiţiile meteo, starea terenului sau chiar de a opri cursa în cazuri excepţionale. Orice modificare a traseului va fi semnalizată corespunzător (ca de altfel întregul traseu) şi comunicată concurenţilor cel mai târziu la ședinţa tehnică din preziua concursului.

 

În caz de forţă majoră (orice evenimente care ar putea influenţa buna desfăşurare a concursului, cum ar fi: inundații majore, dezastre naturale sau evenimente politice majore) care determină organizatorii să anuleze competiţia, 50% din taxa de participare va fi returnată.

Sursa:maratonapuseni.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending

Exit mobile version