Mesajul parlamentarilor din Comisia Unesco adresat minerilor din Rosia Montana: “Se da drumul la lucrare !”

mesajul-comisiei-unesco-rosia-montana-minerit-1024x551

Ministrul Culturii si parlamentarii din Comisia UNESCO au ramas impresionati de cele vazute la Rosia Montana. Opinia unanima a acestora este ca demararea investitiei, bineinteles cu respectarea conditiilor de mediu, va aduce prosperitate in zona si beneficii statului roman.

 

In agitatia creata pe strazile Rosiei Montane de vizita parlamentarilor si a ministrului Culturii a fost prins si arheologul Alexandru Vulpe, presedinte al Sectiei de Stiinte Istorice si Arheologie din cadrul Academiei Romane. Reputatul istoric si arheolog roman a raspuns rafalelor de intrebari calm, succint si la obiect.

Vadit impresionat de cele vazute la Rosia Montana, ministrul Culturii, Daniel Barbu, este pe aceeasi lungime cu arheologul Alexandru Vulpe.

Problemele de mediu nu au fost inca rezolvate, dar Rosia Montana are un viitor, a afirmat presedintele Comisiei Unesco, parlamentarul Traian Igaş.

Vicepresedinta a Comisiei parlamentare UNESCO, Gabriela Vranceanu Firea a rezumat cele patru paliere abordate la intalnirea de la Rosia Montana.

Dorin Dobra, secretar al comisiei parlamentare UNESCO, s-a declarat un sustinator al investitiei de la Rosia Montana.

Deputatul Raluca Turcan a scos in evidenta importanta sociala, cultural si turistica a investitiei de la Rosia Montana.

Mesajul unanim al Comisiei UNESCO si al ministrului Culturii a fost adresat minerilor de unul din parlamentari, imediat dupa incheierea conferintei de presa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *