Social

Motii m-au impresionat. Raman cu chestia asta pentru toata viata, am o a doua zi de nastere. M-am nascut in Tara Motilor

Dr.Valentin Calu

Medicul Valentin Calu, unul dintre cei cinci supravietuitori ai accidentului aviatic petrecut pe 20 ianuarie in Muntii Apuseni, considera ca motii salvatori i-au gasit pe raniti la timp si ca s-a nascut pentru a doua oara in Apuseni.

„Ati atins o latura extrem de emotionanta. Am un respect deosebit pentru moti. Nu pot sa va spun ce am simtit cand le-am auzit strigatele si cand le-am vazut lanternele. Sunt niste oameni extraordinari. Asta e Romania adevarata. Si-au dat hainele de pe ei ca sa ne imbrace, si-au dat hainele jos de pe ei ca sa faca foc, ne-au carat pe brate ca pe copiii lor pana la primul mijloc de transport. Sunt niste oameni deosebiti si nu am cuvinte sa le multumesc pentru tot ce au facut pentru noi. Ne-au gasit cand trebuia, focul nostru incepea sa se stinga si, ca medic, vreau sa va spun ca nu mai rezistam mult timp”, a spus Valentin Calu, intr-o conferinta de presa organizata la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Cluj, unde sunt internati patru dintre cei cinci raniti in accidentul aviatic.

Valentin Calu s-a lovit puternic la cap in momentul impactului si nu-si aminteste decat momentele dinaintea prabusirii avionului. El spune ca a fost inconstient si ca a fost scos din avion de colegul sau, doctorul Ianceu.

„Eu m-am lovit la cap si tin minte clipele dinaintea prabusirii, stiu ca am ajuns undeva afara si unul dintre colegi, dr. Ianceu, mi-a spus ca m-a impins afara din avion ca eram in stare de inconstienta. Stiu ca am sunat-o pe dr. Safta, i-am spus ca ne-am prabusit, dupa care a venit un numar mare de apeluri si mi s-a descarcat bateria la telefon. (…) Motii m-au impresionat. Raman cu chestia asta pentru toata viata, am o a doua zi de nastere. M-am nascut in Tara Motilor. M-a impresionat lantul uman care m-a scos de acolo. M-au impresionat si colegii de la SMURD. Nu stiam ca e o binefacere atat de mare sa intri intr-o ambulanta SMURD”, a mai spus Valentin Calu.

Medicul a incheiat spunand: „Sunt convins ca Dumnezeu mi-a dat o noua sansa” si a multumit colegilor din Cluj care au ingrijit ranitii.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like