Actualitate

Pe apa lacului din barajul de la Mihoieşti (Câmpeni), gunoaiele plutesc de o lună şi jumătate!

Published

on

Ploile abundente de la sfârşitul lunii martie din Munţii Apuseni au mărit debitele Arieşului Mare şi Arieşului Mic şi au adunat o mulţime de gunoaie de tot felul care s-au oprit după barajul de la Mihoeşti, în locul unde cele două râuri se unesc.

După ce apa a scăzut, pe lac au rămas grămezi mari de mizerii, în principal PET-uri, doze de aluminiu şi resturi de lemne care plutesc dintr-o parte în alta, oferind oamenilor care trec pe DN 75 şi DJ 762 o privelişte dezgustătoare.
Timpul însă a trecut, sosind minivacanţa de 1 Mai şi Paştele. Turiştii care au ajuns atunci în zonă, atraşi de frumuseţea locurilor, deşi mai puţini ca în alţi ani, au trecut pe lângă baraj şi cu siguranţă au rămas surprinşi neplăcut de cele văzute.După atâta timp, ar fi cazul ca Administraţia Bazinală de Apă Mureş, care are în gestiune această acumulare, să organizeze o acţiune de ecologizare a lacului, ţinând cont că de aici Sucursala Apuseni a SC APA CTTA SA alimentează cu apă potabilă două localităţi importante din Munţii Apuseni, oraşul Câmpeni şi comuna Bistra. Dacă nu, poate îi struneşte Garda de Mediu Alba în acest sens.
În lipsa unor măsuri rapide din partea administratorilor barajului, se aşteaptă chiar şi participarea unor ecologişti voluntari sau a altor autorităţi care să cureţe lacul de cantitatea mare de gunoaie depuse.

Sursa: www.ziarulunirea.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending

Exit mobile version