Exploatare Rosia Montana

RMGC il da in judecata pe geologul Stefan Marincea

Ca urmare a acuzatiilor fostului director general al Institutului Geologic al Romaniei, Stefan Marincea, facute in fata comisiei parlamentare speciale precum si cu alte ocazii, Rosia Montana Gold Corporation solicită in instanta repararea prejudiciului moral adus companiei.

Compania respinge ferm acuzatiile defaimatoare, care au adus atingere dreptului la reputatie si dreptului la propria imagine, referitoare la falsificarea hartilor bazinului Vaii Corna, se arata intr-un comunicat al companiei canadiene.

RMGC precizeaza ca a folosit harta geologică achiziţionată de la Institutul Geologic Roman, făcând dovada în acest sens cu exemplarul original. Harta a fost întocmită de institutul in cauza în anul 1979, la scara 1:50.000. RMGC adauga ca a folosit de asemenea harta geologică întocmită de Facultatea de Geologie a Universităţii Bucureşti. Respingand categoric acuzaţia falsificării vreuneia dintre hărţi, formulată de către fostul director general al Institutului Geologic Roman, compania canadiana apeleaza la instanta pentru repararea prejudiciului moral adus. Despagubirile civile solicitate sunt simbolice, respectiv 100 de lei.

Sursa: AlbaTV.ro

1 thought on “RMGC il da in judecata pe geologul Stefan Marincea

  1. Atata zarva cu cianura asta ca in cele din urma tot o vor folosi. E evident ca vor mai schimba in contracte si avize dar cianura tot va fi utilizata in extragerea aurului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *