ROŞIA MONTANĂ. Gabriel Resources avertizează că ar putea da statul în judecată

Acțiunile Gabriel Resources și-au înjumătățit valoarea

ROŞIA MONTANĂ. Compania Gabriel Resources va analiza toate opţiunile posibile în cazul respingerii propunerii legislative privind dezvoltarea proiectului Roşia Montană, inclusiv transmiterea unei notificări formale referitoare la intenţia de a iniţia o acţiune în instanţă, anunţă un comunicat al companiei.

 

ROŞIA MONTANĂ. Compania Gabriel Resources ameninţă că ar putea da statul în judecată, după declaraţiile formulate luni de premierul Victor Ponta şi alţi miniştri, care au precizat că propunerea legislativă privind dezvoltarea proiectului minier ar putea fi respinsă înainte de dezbatere de cele două camere ale parlamentului.

“Fără a lua în calcul că Guvernul a aprobat proiectul de lege în şedinţa din 27 august, iar sondajele recente arată susţinere în România pentru continuarea proiectului, pare că Executivul a instituit proceduri de urgenţă pentru a opri orice dezbatere în Parlament”, notează Gabriel Resources.

“Gabriel încearcă să obţină rapid confirmări privind declaraţiile făcute şi clarificări asupra impactului asupra propunerii referitoare la avizarea proiectului Roşia Montană. Dacă propunerea legislativă este respinsă, compania va evalua toate variantele de acţiune disponibile, inclusiv notificarea formală a intenţiei de a iniţia un litigiu ca urmare a multiplelor încălcări ale tratatelor internţionale referitoare la investiţii”, se arată în comunicat.

Compania a recomandat, în comunicat, precauţie investitorilor care tranzacţionează acţiunile Gabriel Resources până la o nouă notificare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *