Scolile a cinci comune din judetul Alba au ramase fara bani pentru salarii

Neverosimil, dar adevarat: scolile din cinci comune ale judetului nostru si-au epuizat,inca din martie, bugetul pe tot anul. Nu e vorba de o slaba administrare la nivel de unitati de invatamant, ci de proasta politica educationala a actualei guvernari, care aplica un principiu de salarizare, dependent de numarul de elevi, dar neadaptat realitatilor autohtone.

Scolile din comunele Mogoş si Rîmeţ nu mai au din martie bani pentru salariile cadrelor didactice, iar unitatile similare din comunele Ocoliş, Posaga si Ponor i-au epuziat din aprilie. Presedintele Ion Dumitrel a atras atentia asupra acestei incredibile stari de fapt.

Potrivit inspectorul general Dorin Sandea, salarizarea se face, anual, pe baza unei hotarari guvernamentale, iar principiul de retribuire consta in finantarea unitatilor de invatamant in functie de numarul de elevi.

Pare-se ca Ministerul Invatamantului vrea sa-si indrepte greseala si sa revina la posibilitatea redistribuirii in teritoriu a unor anumite fonduri, de la o scoala la alta, in functie de necesitati.

In final o veste buna: inspectorul general Dorin Sandea a anuntat ca a sosit recent o prima transa pentru decontarea transportului elevilor.
Sursa: www.albatv.ro

1 thought on “Scolile a cinci comune din judetul Alba au ramase fara bani pentru salarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *