Actualitate

Statiunea Arieseni duce dorul turistilor! Comuna Arieseni, pe cel al retelei de apa si canalizare!

Published

on

Turismul in statiunea Arieseni merge ca pe roate de caruta, scartaind dezaxat pe drumuri asfaltate de smecheri, cu gropi la tot pasul. Exista in zona mai multi intreprinzatori care duc greul, incearca sa promoveze minunata zona a Vaii Ariesului, dar cu o floare nu se face primavara. Zicala se pliaza ca o manusa pe   atitudinea administratiei locale, care tace si face mai nimic pentru turismul zonei,  poate si pe considerentul ca nu sunt necesare flori aducatoare de primavara, intrucat Arieseni este statiune de iarna. Mai degraba, isi spun probabil alesii locali, flori de gheata, adica raceala si nepasare.

Daca ajungi ca turist, la baza Partiei Vartop, te intrebi cu amaraciune de ce bataie de joc la adresa minunatul peisaj din zona. Printre cosmelii incropite alandala cu gand de parvenire peste noapte, peturi, hartii si alte resturi lasate de indivizi impotriva naturii, traseaza carari de mizerie. Arealul e completat de doua veceuri ecologice batute intr-o rana de vantul pustiului si al indolentei autoritatilor locale, in frunte cu primarul Vasile Marin Jurj. Oricine trece prin zona trage concluzia ca “primii gospodari” ai comunei, alesi sa fie fruntea, par a fi, mai degraba, ultimii, din capu’ satului. De altfel, trebuie spus ca Arieseni este singura comuna din zona care nu are nici la ora actuala retea de canalizare si apa.

Turismul in Arieseni este in consens cu nepasarea alesilor locali, adica intr-un evident regres, nu putine pensiuni, mai ales din zona partiei, fiind scoase la vanzare. Abrudeanul Ioan Uțiu, colonel in rezerva, isi exprima, in calitate de turist, opinia vizavi de starea de fapt, dar si in privinta aspectului de casa fara stapani pe care statiunea Arieseni il are in zona Vartop.

Ioan Ciobanu si Delu Nicola sunt doi dintre intreprinzatorii care incearca, pe cat posibil, sa promoveze statiunea Arieseni, sa scoata in evidenta minunatiile cu care natura a inzestrat aceste meleaguri de basm. A doua editie a Festivalului Balmosul Motesc, gazduita la sfarsitul saptamanii trecute de “Casa Motului”, pensiunea de patru margarete a lui Ioan Mocanu, reprezinta o astfel de initiativa. Delu Nicola si Ioan Ciobanu spun, insa, ca fara efortul conjugat al tuturor proprietarilor de pensiuni si in colaborare cu administratia publica, perspectivele turismului local nu sunt deloc roze.

Pe cand era prefect, Cosmin Covaciu afirma, intr-un moment exuberant, alimentat cu abundent exces de zel, ca statiunea Arieseni va gazdui in 2020 jocurile olimpice de iarna. Vorbele sale au constituit evident prilej de amuzament, dar acum se  poate ajunge in cealalta extrema si o importanta vina o are si administratia locala a comunei Arieseni, dar si ministrii care s-au perindat de-a lungul timpului in Ministerul Transporturilor, precum gropile din asfalt pe sub rotile autoturismelor. O sa va convingeti de acest lucru, cand veti circula pe DN75, intre Arieseni si Oradea.

Sursa: http://www.albatv.ro

2 Comments

 1. Turistttt

  mai 29, 2013 at 2:29 pm

  Iarna se acopera totul, primavara iasa la iveala mizeria, gunoiul fermentat.
  Cabane si cabanute amarate si in care nu ai sta veci!

 2. Claudiu

  mai 29, 2013 at 5:51 pm

  E superb Ariueseniu si e p[acat sa nu fie ingrijit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Trending

Exit mobile version