Tăieri ilegale de arbori si furtul de lemne din pădurile comunei Măguri-Răcătău continuă

Pădurile aflate în proprietatea Asociaţiei Composesorale Măguri-Răcătău continuă să rămînă fără pază în timp ce zilnic de aici se fură cantităţi însemnate de masă lemnoasă.

Potrivit unor surse din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, inspectorii acestei instituţii au inventariat în ultimelele luni peste 3000 de cioate care ar fi apărut în urma defrişărilor din ultimul an. Sursele silvice susţin că verificările continuă în pădurile de la Măguri- Răcătău şi că mai mult ca sigur vor fi descoperite alte cîteva sute de cioate.

Taieri-ilegale-de-arbori-si

Tot acest dezastru din pădurile de la Măguri-Răcătău s-a produs pe fondul lipsei de pază de specialitate la această pădure. Din informaţiile furnizate de angajaţi ai Gărzii Forestiere reiese că Ocolul Silvic Someşul Rece a reziliat contractul cu Asociaţia Composesorală Măguri-Răcătău, din cauza unei datorii de 80 de mii de lei. În acest context, Ocolul Silvic Someşul Rece şi-a retras pădurarii din Zona Măguri-Răcătău, iar peste 2.000 de hectare de pădure au rămas nepăzite. Informaţia a ajuns în scurt timp la hoţii de lemne, care au început să intre în pădure şi să taie sute de arbori.

Deşi IPJ Cluj a descins de mai multe ori la domiciliile unor persoane bănuite de furt şi tăieri ilegale de arbori de pe raza comunei Măguri-Răcătău, furtul de lemne din pădurile acestui composesorat nu a încetat.

Sursele din cadrul Gărzii Forestiere susţin că pînă acum nu s-a putut estima prejudiciul generat de tăierile masive de arbori în zona Măguri-Răcătău, însă pagubele sînt destul de însemnate. Ce e grav e că şanse de a salva ce a mai rămas din fondul forestier al Asociaţiei Composesorale Măguri- Răcătău nu prea există deoarece nimeni nu doreşte să ia în pază pădurea de aici.

Sursa:ziarulfaclia.ro

1 thought on “Tăieri ilegale de arbori si furtul de lemne din pădurile comunei Măguri-Răcătău continuă

  1. Pingback: Newspaper

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *