Social

Taranii din Apuseni au grija de copiii abandonati.Dar din dar se face rai.

dar in dar -apuseni

Taranii din Muntii Apuseni care au primit in dar, in urma cu trei ani, vaci de la o fundatie straina, vor sa-i ajute la randul lor pe copiii necajiti din Romania. Gratuit, fiecare familie doneaza 300 de litri de lapte pe an centrelor de plasament.

Deocamdata, 12 case de copii si spitale de pediatrie din Cluj beneficiaza de aceasta oferta si demonstreaza atat de frumos ca “dar din dar se face rai”.

In 2010, 118 familii mai nevoiase din Ardeal au primit cate o vacuta pe care aveau obligatia sa o creasca, iar primul vitel sa-l ofere altei familii sarmane. Acum si laptele este folosit ca ajutor pentru copii.

Mergem la sursa, si ii cunoastem pe cei din familia Onete: traiesc in varf de munte, din cresterea animalelor si din agricultura. In vara aceasta au daruit sute de litri de lapte, de la vaca lor irlandeza, pentru copiii din centrele de plasament.

“Ne bucuram ca putem si noi sa ii ajutam macar cu ce avem. Fetita mea a fost in vacanta. A fost dusa sa vada cum traiesc copiii de la casa de copii. A fost tare dezamagita ca is mai suparati, mai cu probleme”, povesteste Elena Onete.

La cativa zeci de kilometri ajungem si la familia Rosu. Nicu si Ileana au primit vacuta ca pe o binecuvantare de la cel de sus. Au trei copii mici, dar se gandesc si la altii, mai necajiti decit ei.

“Vacuta ne-a fost de mare ajutor avand in vedere ca avem 3 copilasi si ne trebuie lapte foarte mult la copii. Am dat si la centru pentru copii, daca esti orfan e si mai greu”, crede Ileana Rosu.

In fiecare luna, numai din comuna Rasca, judetul Cluj, se strang 7.000 de litri de lapte care ajung la 2.000 de copii.

Sursa:Protv

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like