Actualitate

Transalpina iarna – traseu spre Domeniul schiabil Şureanu şi Cupa de schi Şureanu

Published

on

Am pornit la drum dis-de-dimineaţă în spre Domeniul schiabil Şureanu, pregătiţi pentru schi şi zăpadă.

În timp ce la Bucureşti e vreme caldă şi se poartă tricoul, în Munţii Şureanu zapada e la ea acasă.

Am plecat din Alba Iulia la ora 7:00 şi erau -7,5 grade, dar cu cât urcam în spre Lacul Oaşa temperatura scădea kilometru cu kilometru.

Peisajul de basm şi zăpada proaspăt căzută ne-a făcut să ne ţinem privirile departe de termometrul aflat la bordul maşinii şi în uimirea noastră, după ce am trecut de barajul Lacului Oaşa şi urcam bucuroşi în spre Luncile Prigoanei, temperatura de afară ajunsese la -17 grade Celisus.

Cu frigu-n spate şi merindea-n sân am ajuns în cele din urmă la cea mai lăudată şi frumoasă pârtie de schi din Romania, Domeniul schiabil Şureanu.

Domeniul schiabil Şureanu, numit şi Elveţia României, este situat în Munţii Şureanu, între vârful Şureanu de 2.059 metri altitudine și vârful Pătru de 2130 metri altitudine, incluzând vârful Auşel de 2.009 metri altitudine și vârful Curmătura de 1809 metri altitudine.

La Domeniul Schiabil Sureanu (Apres Ski Ada), pentru prima dată aici se va desfăşura prima ediție a CUPEI DE SCHI ȘUREANU.

O competiţie open pentru copii cu vârste peste 8 ani și adulți, organizată de către Domeniul Schiabil Șureanu, Șureanu Mountain Sport Center, Școala de Schi Șureanu și Asociația Arbitrilor de Schi din Sibiu.

Scopul competiției este atragerea unui număr cât mai mare de participanți și spectatori ai acestei discipline sportive. Întrecerile vor fi în aşa fel organizate, astfel încât să dea posibilitatea tuturor practicanților schiului alpin, să-și perfecționeze deprinderile tehnico – tactice specifice și să-și pună în valoare talentul sportiv.

Competiţia se va desfăşura de-a lungul unei singure etape, în ziua de Sâmbătă, 9 Martie 2019, pe Pârtiile Domeniului Schiabil Șureanu. În clasamentul final vor conta timpii realizați pe parcursul celor două manșe ale competiției.

Taxa de participare pentru CUPA DE SCHI ȘUREANU este de 35 de lei/ concurent, și poate fi achitată până la momentul începerii concursului. Se poate achita această taxă numerar la secretariatul concursului înainte de validarea înscrierilor. Neplata taxei atrage după sine neprimirea competitorului la start.
Înscrierea concurenţilor pentru CUPA DE SCHI ȘUREANU se va face numai TELEFONIC, prin intermediul unui SMS transmis la numărul de telefon 0799189094, care să conțină numele complet și data nașterii, până în ziua de miercuri, 06 martie 2019, orele 18:00.
După acest termen nu se mai primesc cereri de înscriere. În ziua competiției nu se vor face înscrieri, doar cazuri excepționale.

Se anunță o competiție pe cinste, cu premii pe măsură. Pentru Locul I, Locul II si Locul III, organizatorii vor oferi premii în bani, plus multe alte surprize oferite de diferiți colaboratori (sponsori).

Dupa terminarea evenimentului va avea loc la baza partiilor un after-party asigurat de catre DJ KOJOK si DJ NEWGOTTY.

Locul de desfășurare din cadrul Domeniului Schiabil va fi făcut public prin mass-media locală și internet pe site-ul Domeniului Schiabil Șureanu https://schi-sureanu.ro/ ,

pagina de facebook a organizatorilor https://web.facebook.com/SchiSureanu.ro/ ,

Șureanu Mountain Sport Center- https://web.facebook.com/sureanusportcenter/ ,

precum și pagina evenimentului Cupa de Schi Șureanu https://web.facebook.com/events/340914596757449/.

Stagiu de tehnică a speologiei alpine nivele 1 și 2

1 Comment

  1. de vis

    aprilie 2, 2019 at 8:44 am

    un peisaj superb, de vis!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending

Exit mobile version