Connect with us

Published

on

La startul Transilvania Rally 2014, etapa a patra din Campionatul National de Raliuri Dunlop, s-au inscris pana acum 45 de echipaje. Raliul, programat in perioada 20 – 21 iunie, are o lungime totala de 461 km, dintre care 123 km impartiti in 12 probe speciale.

 

Spectacolul din Campionatul National de Raliuri Dunlop continua in weekend-ul 20 – 21 iunie pe specialele din judetul Cluj la Transilvania Rally, iar pe lista de start pentru etapa a patra din calendarul national s-au inscris pana acum 45 de echipaje.

Transilvania RallyIn afara echipajelor care se lupta frecvent pentru puncte in competitia interna, la start se va afla si austriacul Manfred Stohl, pe un Subaru Impreza N14, fost campion mondial in P-WRC si multiplu campion national in Austria. “Chiar daca oficial inscrierile s-au incheiat pe data de 6 iunie, orice echipaj care isi doreste sa participe la Transilvania Rally se poate inscrie pana in saptamana raliului. Sper sa depasim pragul de 50 de masini la start pentru ca editia din acest an este una extrem de interesanta. Asa cum proiectul Napoca Rally Academy a crescut incet, incet si acum este recunoscut la nivel mondial, asa vrem sa procedam si cu Transilvania Rally, competitie care isi va face un nume si la nivel international”, a spus Marco Tempestini, unul dintre organizatorii raliului.

 

Transilvania Rally este pentru un numar mare de piloti cursa de casa, orasul Cluj-Napoca fiind renumit pentru traditia sa in lumea sporturilor cu motor. “Urmeaza raliul de casa, o cursa speciala pentru noi. Este un raliu foarte frumos, extrem de complex prin prisma dualitatii suprafetei de rulare, pe care eu o aplaud, si ne dorim o clasare cat mai aproape de podiumul la general. Nu trebuie sa uifam ca este insa si cursa de casa pentru reprezentantii NRA care, mai ales prin tanarul Simone Tempestinii, vor fi favoriti la victorie sau, cel putin, la lupta directa pentru aceasta cu Francois Delecour! Abia asteptam sa luam startul si sper sa fim la inaltime”, a spus Edwin Keleti, pilotul echipei Colina Motorsport.

In 2014, Transilvania Rally are o lungime totala de 461 km, dintre care 123 impartiti in 12 probe speciale, patru dintre acestea – super speciala Turda si cea de la Polus Center, plus probele Floresti si Faget (dus)/Ciurila (intors) – fiind complet noi. “Transilvania Rally este o competitie conceputa special pentru public. Avem patru probe speciale complet noi, foarte tehnice pentru piloti si foarte interesante pentru public. Anul acesta ajungem in premiera la Turda, unde vrem incet, incet, sa crestem interesul pentru aceasta competitie, avem speciala Floresti care incepe practic in oras, iar finalul va fi la Polus Center unde am pregatit si alte suprize pentru finalul raliului.”, a mai adaugat Marco Tempestini.

YTransilvania Rally

HARTA Faget

Un alt punct de atractie va fi cu siguranta si specialele Faget (dus)/Ciurila (intors), prima proba mixta din Romania, pe asfalt si macadam, unde se concureaza cu set up de asfalt. ”Este o proba spectaculoasa unde poti foarte usor sa faci o greseala si este o proba foarte buna pentru spectatori vare va fi amenajata special pentru ei. La toate acestea se adauga si faptul ca proba este parcursa de doua ori intr-un interval de timp relativ scurt, o data pe zi si o data pe noapte”, a spus Danny Ungur, si el implicat in organizarea raliului.

Sursa: Trasnilvaniarally

Actualitate

Meciul Legendelor: Gloria Cricău – Sportul Tibru

Published

on

crica tibru fotbal

Meciul Legendelor: Un meci intre veteranii de la Gloria Cricău şi Sportul Tibru

Au participat urmatorii sportivi:

Sportul Tibru: Ioan Lupşan, Ioan Frânc, Gheorghe Lupşan, Vasile Vânt, Florin Creţu, Emil Rusu, Dorin Clanba, Nicolae Roşu, Traian Rusan, Dionisie Groza, Florin Roşu, Ioan Ucenic, Salvin Rusan, Zaharie Rusan, Iosif Şandru, Iulian Vânt, Ioan Şchiop, Marian Creţu, Victor Şandru, Ioan Lupşan, Vian Şandru, Alex Rusan, Viorel Goia.

Gloria Cricău : Vasile Vlad, Liviu Şuteu, Cornel Drăgan, Traian Groza, Petru Pintea, Florin Pintea, Ioan Păcurar (“Penghiu”), Vali Grozav, Nicolae Muntean, Candin Şeican, Lucian Şeican, Viorel Ardelean, Iulian Stremţan, Nicolae Trif, Ioan Pop, Vasile Pop, Marin Drăgan, Nicolae Şuteu, Nicolae Borza, Cornel Miclea, Eugen Miclea, Dumitru Dârlea, Ninel Rusan, Cornel Iacşa, Nicolae Şandru.

Continue Reading

Actualitate

Campionatul Munților Apuseni – finalele și festivitatea de premiere, pentru editia a VIII-a, vor avea loc la Vadu Moților, duminică – 13 august 2017

Published

on

Campionatul Munților Apuseni – fotbal pe teren redus, pentru zona rurală – competiția organizată de AJF Alba în parteneriat cu Federația Română de Fotbal, a ajuns la ultima etapă a ediției cu numărul VIII, adică la faza finalelor și bineînțeles a festivității de premiere. Acest ultim act se va desfășura la Vadu Moților, duminică – 13 august 2017!

 

Începută în primul weekend din luna iulie, recenta ediție a Campionatului Munților Apuseni, a adunat la start 15 echipe de copii și 15 echipe de seniori din localitățile: Bistra, Horea, Ciuruleasa (grupa A), Sălciua, Sohodol, Almașu Mare, Roșia Montană (grupa B), Arieșeni, Lupșa, Bucium, Avram Iancu (grupa C), Poiana Vadului, Vadu Moților, Albac, Vidra (grupa D).

Jocurile disputate în grupe, iar apoi în sferturile de finală și semifinale, au adus nu doar multe goluri și faze spectaculoase, dar și rezultate surprinzătoare pe parcursul derulării campionatului.

Semifinalele disputate la Bistra -duminică 6 august- încheiate cu următoarele rezultate: Ciuruleasa 1-2 Vadu Moților și Bistra 4-0 Sălciua (la copii), Lupșa 4-1 Vadu Moților și Horea 0-1 Poiana Vadului (la seniori), au trimis echipele calificate în ”careul de ași” spre finala mare sau finala mică a competiției.

Programul complet al zilei finalelor:

Finale – duminică – 13 august 2017 – Teren sintetic Vadu Moților

Ora 17:00 – Finala mică: Ciuruleasa – Sălciua (copii);

Ora 18:00 – Finala mică: Vadu Moților – Horea (seniori);

Ora 19:00 – Finala mare: Vadu Moților – Bistra (copii);

Ora 20:00 – Finala mare: Lupșa – Poiana Vadului (seniori);

Ora 21:15 – Festivitatea de premiere.

Sursa:ajfalba.ro

Continue Reading

Actualitate

Starea actuala a partiilor de schi din judetul Alba – 1 Martie

Published

on

buscat-schi-cluj

 Starea actuala a partiilor de schi din judetul Alba pentru perioada 24 februarie – 2 martie 2017

 

  • Domeniul Schiabil Şureanu

– Pârtii existente: 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4; S_1; S_2)

– Pârtii funcționale: 6 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4)

– Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: http://schisureanu.ro/index.php/camere-live

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: Vodafone integral; Telekom parțial; Orange minimal

Evaluare generală: deși perioada despre care vorbim (24 februarie – 2 martie 2017) include trecerea de la iarnă la primăvara, totuși iarna e departe de a se încheia, cel puțin la Șureanu. Zăpadă este cum încă nu a fost întreg sezonul, pârtiile sunt excelente, drumul încă se prezintă acceptabil, așadar condițiile de vacanță sunt cu plus pe Domeniul Schiabil Șureanu. Iarna e, aici, cu adevărat iarnă, iar zăpada este departe de a se topi. În plus, urmează ninsori abundente, care promit o frumoasă continuare a sezonului de schi, începând cu luna martie. Pentru informații adiționale și webcam-uri live, intrați pe www.schisureanu.ro
Acces unic spre pârtii: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h (fără popasuri).

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat în întregime, fiind accesibil pentru orice tip de mașină.

Starea drumului lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): încălzirea vremii și ninsorile au creat, pe drum, porțiuni cu zăpadă topită, bălți și gropi, dar și șanțuri pe direcția de mers. Cu toate acestea, drumul e deszăpezit și prezintă suficiente refugii, așadar este nevoie doar de prudență. Nu uitați lanțurile, sunt absolut necesare începând cu Luncile Prigoanei înspre pârtii.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: din cele 8 pârtii, vor fi funcționale 6 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4). Întrucât a nins mult în ultimele zile, stratul de zăpadă de pe pârtii a crescut considerabil, așadar nu există nici un motiv să credeți că primăvara s-ar fi instalat la Șureanu. Pe pârtiile bătătorite predomină zăpada greoaie, udă, tasată de încălzire, perfect aderentă datorită greutății sale. Nu la fel de bine veți schia în afara pârtiilor, întrucât nu mai există acolo acea zăpadă tip powder, ci zăpada grea, greu de manevrat. Vor funcționa teleschiul „Curmătura” și telescaunul.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de http://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 24 februarie 2 martie 2017, vreme instabilă. Va ninge abundent în noaptea de vineri spre sâmbătă, după care se va răci, urmând apoi zile cu înnorări și ninsori slabe (marți și miercuri). Temperaturile se vor menține între -10 și 2 grade Celsius și este posibil ca vizibilitatea pe pârtii să fie puternic afectată. De asemenea, va fi viscol la altitudini mari, așadar echipați-vă corespunzător!

Servicii turistice: școală de schi & snowboard pe pârtii (0762 501 913); centru de închirieri schiuri și plăci în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei (0762 501 913).

Sfaturi de buzunar:

– nu vă încredeți excesiv în propria mașină; mai important decât motorul este șoferul.

  • Arieşeni (Vârtop)

– Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Lungime totală: 2 km

– Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

– Altitudine maximă: 1.400 m

– Tunuri de zăpadă: da

– Webcam: http://apusenitv.ro/camera-web-vartop/

– Nocturnă: da

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: toate rețelele

Evaluare generală: venirea primăverii se simte din ce în ce mai accentuat, pe pârtiile de la Arieșeni, unde ninsorile încep să fie înlocuite de lapoviță și ploi. Cu toate astea, zăpada rămâne, încă, schiabilă pe pârtii, iar sezonul continuă.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: în continuare, stratul de zăpadă a scăzut și e posibil să mai scadă pe pârtii, datorită ploilor care se anunță vineri (24 februarie) și miercuri (1 martie). Se mai poate schia, însă nu în condițiile pe care și le doresc împătimiții sporturilor de iarnă. Pentru actualizări zilnice, urmăriți camera web de la baza pârtiilor.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: prognoza oferită de http://freemeteo.ro/vremea/arieseni/7-zile/meteograma/?gid=686167&language=romanian&country=romania anunță, pentru perioada 24 februarie 2 martie 2017, vreme care va defavoriza condițiile de schi, la Arieșeni. Va fi lapoviță și ninsoare vineri, urmând ca miercuri să plouă. Vor fi înnorări accentuate și temperaturi cuprinse între -9 și 5 grade Celsius. E posibil ca vizibilitatea pe pârtii să fie afectată.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & plăci la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfaturi de buzunar:

– evitați teribilismul și vitezele mari pe pârtie.

– nu consumați alcool înainte de a schia.
sursa: Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”, Șureanu

Continue Reading

Trending