Connect with us

Published

on

Aflată la poalele muntelui Vlădeasa, Valea Drăganului este una dintre cele mai căutate destinaţii turistice din judeţul Cluj. Viperele, însă, au fost întotdeauna un pericol pentru oameni în această zonă. Serul antiviperin nu l-a mai putut salva pe un bărbat de 57 de ani, care a fost muşcat în trei locuri.

Foarte multe vipere au fost descoperite în această perioadă în zona Valea Drăganului. Primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca, a relatat, pentru ZIUA de CLUJ, că oamenii din zonă sunt foarte speriaţi pentru că viperele au început să atace. În urmă cu câteva zile, un localnic din Valea Drăganului a murit pentru că a fost muşcat de trei ori, astfel că serul antiviperin nu i-a mai fost de nici un folos. Ideal ar fi ca viperele să fie adunate de către cei care au crescătorii, spune primarul, având în vedere că acestea sunt destul de scumpe dacă sunt comercializate.

Cei care ajung în zona Valea Drăganului ar trebui să aibă mare grijă în privinţa locurilor prin care aleg să se plimbe. Sunt foarte multe terenuri care au rămas necurăţate şi care adăpostesc cuiburi de vipere. Primarul comunei Poieni, Gheorghe Boca, a relatat că un localnic din Valea Drăganului a murit după ce a fost muşcat de o viperă, astfel că în prezent oamenii se tem să mai iasă pe terenurile lor.

„Au fost văzute mai multe vipere, în special în Valea Drăganului. De altfel, am fotografiat şi eu trei pentru că am vrut să mă asigur că nu e vorba despre altceva. Sunt viperele noastre, comune, pe care le ştim dintotdeauna. Am trimis imaginile şi la Cluj pentru ca specialiştii să se pronunţe. Din păcate, pentru un localnic nu s-a mai putut face nimic. Acesta a murit zilele trecute şi se pare că a fost muşcat chiar în trei locuri, de altfel, s-au făcut şi testele toxicologice, care au demonstrat acest lucru”, a spus Gheorghe Boca. Terenul pe care lucra bărbatul de 57 de ani nu mai fusese curăţat demult, iar acest aspect se pare că a fost neglijat. „El a dat foc mărăcinilor de pe teren şi în momentul acela au ieşit mai multe vipere, agitate, aşa se face că a fost muşcat în trei locuri”, a explicat primarul.

Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, bărbatul din Valea Drăganului mai era însoţit de un lucrător care de asemenea, ar fi fost muşcat, dar acesta ar fi fost salvat de serul antiviperin.

Incidentul s-a petrecut exact cu o săptămâna înainte de Paşte. „De atunci oamenii sunt foarte stresaţi şi este şi firesc să fie aşa. Ideal ar fi ca aceste terenuri să nu mai rămână nelucrate, pentru că viperele se adună în locuri cu vegetaţie multă. Oricum, în perioada următoare voi contacta o serie de firme care au ca obiect de activitate creşterea viperelor. Din datele pe care le deţin, pentru achiziţia unei vipere se plătesc 1.500 de lei. Ca atare, cred că ar fi în interesul acestor firme să vină să le ia gratis de la noi”, a spus primarul Boca.

Actualitate

Doi bărbați de 34 și 36 de ani, din comuna Roșia Montană,persoane bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de furt

Published

on

rosia montana hoti

La data de 13 septembrie 2022, polițiștii din Roșia Montană au identificat doi bărbați de 34 și 36 de ani, din comuna Roșia Montană, ca persoane bănuite de săvârșirea unei infracțiuni de furt.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de 11 septembrie 2022, în timp ce se aflau pe raza comunei Roșia Montană, ar fi profitat de neatenția unei tinere din Cluj Napoca și i-ar fi sustras rucsacul în care în care se aflau documente, bani și telefonul mobil.

Continue Reading

Actualitate

Polițiștii din Baia de Arieș au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Piața Băii din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice

Published

on

baia de aries apusenitv

A fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei

La data de 27 iunie 2022, polițiștii din Baia de Arieș au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Piața Băii din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Continue Reading

Actualitate

Două initiative europene adaptate și pregătite specific, local, prin concept și conținut pentru Noua Generație a Parcului Natural Apuseni!

Published

on

parcul apuseni belis apusenitv

🤍 Săptămâna aceasta am fost la Padiș, însă printr-un context diferit, unul creat din apreciere, empatie și încredere. De data aceasta ne-am dedicat dezvoltării lor, tinerilor vizionari, finaliștii Concursului Tinerilor Vizionari prin Excursia Tinerilor Vizionari, 14-15 iulie 2021.

📍Concursul Tinerilor Vizionari s-a desfășurat în cadrul Zilei Europene a Parcurilor 2021, cu tema Parcuri – Noua Generație!, inițiată de Federația EUROPARC (The Europarc Federation) și adaptată specific local prin concept de către Administrația Parcului Natural Apuseni. Excursia Tinerilor Vizionari vine ca răspuns inițiativei ALPARC prin proiectul Youth at the Top Event și este pregătit special în contextul premierii primelor trei echipe din clasamentul concursului desfășurat anterior.

tineri apuseni

🥳Așadar, felicităm echipele inclusiv prin aceasta cale și le mulțumim că ne-au purtat în lumea lor umplută de voie bună, curiozitate, sinceritate, sete de cunoaștere și multă emoție. Prin interacțiunile profunde avute, îndrăznim să credem că rotițele au fost pornite spre o direcție responsabilă, morală!

Vă mulțumim că ne-am putut simți atât de bine în prezența voastră și că am putut trăi momente de neuitat!

Rânduri de aplauze pentru:

– Școala Gimnazială Georgiu Popa Câmpani – clasa a VI-a, prof. Boldor Alexandra

– Școala Gimnazială Nr. 1 Pietroasa – clasa a V-a, coordonata de prof. coordonator Coste Estera

– Școala Gimnazială Nr. 1 Pietroasa – clasa a VII-a, prof. coordonator Popa Gabriela

🤝Nimic nu ar fi avut aceeași complexitate fără suportul partenerilor, cărora le mulțumim pentru dedicare și implicare! Au crezut în scopul nostru și le suntem recunoscători!

Așadar, premiile și programul participanților a fost susținut de:

Asociatia Cercetasii Muntilor – saci de dormit și izoprene

Adventure Center – tir cu arcul și slackline

Clubul Alpin Roman Filiala Cluj – observații astronomice

Raul Bochis – seară de chitară, jocuri și traseu de orientare

Jandarmeria Bihor – traseu aplicativ, prezentare misiune și echipamente

Rock’n Snow – lanterne frontale și binocluri

Societatea Ornitologica Romana – determinatoare de păsări Philips

Casute Pasari – hrănitoare păsări

Casa Ursilor – gazda noastră pentru încheierea evenimentului într-un stil traditional

Administratia Parcului Natural Apuseni – concep și organizare generală eveniment, prezentări, observare păsări și traseu tematic, premii

🤍 Înainte de a încheia pentru azi, iată ce spune unul din coordonatorii echipelor câștigătoare cu privire la conceptul și conținutul celor doua părti din Viziunea Tinerei Generații, concurs și excursie:

“Un concept inedit pe care nu l-am întâlnit până acum în cariera mea didactică, care nu numai ca s-a pliat perfect pe zona noastră, dar a fost pe placul copiilor și a noastră, a cadrelor didactice. Toată lumea s-a implicat cu seriozitate și dăruire maximă. Conținutul a fost amplu, atent gândit și pregătit, care i-a pus în reale situații de învățare pe copii, atingând probleme sensibile și stringente ale comunității noastre, dar nu numai.

Excursia a fost premiul nesperat pentru noi. Am sperat la ea, dar când ne-am regăsit printre câștigători, bucuria a fost imensă, m-a bucurat nespus bucuria copiilor. Am așteptat toți cu emoție zilele de excursie, dar ce am trăit a fost intens, maxim, educativ, emoționant, pot spune, cel puțin în privința mea, ca a fost excursia așteptată toată viața de copilul din mine. Plus ca ce ni s-a pregătit a fost peste orice așteptări, profesionalism, dăruire, implicare, premii minunate, experiențe unice.” – Coste Estera

Continue Reading

Trending