ActualitateSocialTurism

Turist rătăcit în masivul Piatra Secuiului – Rimetea

Serviciul Salvamont Alba a fost solicitat să intervină luni, 16 mai, în jurul orei 22.30, în zona Rimetea, pentru a recupera un turist rătăcit în masivul Piatra Secuiului.

Turistul plecase, în cursul zilei de luni, de la pensiunea în care era cazat, pentru a parcurge un traseu în zona Piatra Secuiului și nu s-a mai întors. Prietenii săi, sesizând întârzierea turistului, au plecat să-l caute și au constatat că acesta rămăsese blocat în zona de creastă a masivului, de unde semnaliza cu lanterna. Au alerta serviciul Salvamont Alba prin dispeceratul de urgență 112 și o echipă de 5 salvamontiști s-a deplasat în zonă.
Din cauza timpului nefavorabil, cu vânt puternic, a traseului foarte accidentat, presărat cu pietre și frunziș umed, echipa Salvamont Alba a avut nevoie de aproximativ două ore și jumătate pentru a ajunge la turistul rătăcit. Acesta, cetățean maghiar, în vârstă de 21 de ani, a fost preluat de echipajul Salvamont și după încă aproximativ o oră a ajuns în siguranță la pensiunea de unde plecase.
„Din fericire, acest episod s-a terminat cu bine și turistul nu a fost rănit. Zona Piatra Secuiului este una foarte periculoasă, dacă nu sunt respectate regulile de bază de deplasare pe munte și dacă nu este respectat marcajul turistic. Acest eveniment neplăcut putea fi evitat dacă erau respectate câteva reguli de bază. Fac încă o dată apel la iubitorii drumețiilor să se echipeze corespunzător atunci când pleacă pe munte, mai ales că vremea este încă rece, și să respecte întotdeauna marcajele turistice.” – a declarat Lucian Forda, Șeful Serviciului Public Salvamont
Alba.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like