O nouă acțiune de protest a avut loc ieri, 9 februarie 2014, în orașul Câmpeni, începând cu ora 16.00. Primul protest din această lună, după începerea sesiunii parlamentare, reia problema controversatului proiect minier propus la Roșia Montană alături de alte probleme care afectează comunitatea din zonă.
În centrul orașului, în fața statuii lui Avram Iancu, s-a auzit din nou, în foșnetul tricolorului: Uniți, salvăm Roșia Montană! Uniți, salvăm Munții Apuseni! Uniți, salvăm toată România!
Reluarea protestelor atât la nivel național – București, Piața Universității, 8 februarie 2014 – cât și la nivel local este motivată de faptul că modificarea legii minelor a fost anunțată ca fiind printre principalele priorități ale acestei sesiunii parlamentare.
Nominalizarea domnului senator Atanasiu la Ministerului Economiei, cunoscut susținător al exploatării miniere, a întărit convingerea celor prezenți în piața Avram Iancu că acțiunile de protest trebuie să continue pentru ca poziția cetățenilor împotriva proiectului minier să fie cunoscută și respectată.
În acest sens, participanții au solicitat prezența parlamentarilor din Colegiul Apuseni la o discuție pe tema exploatării miniere cu locuitorii Țării Moților în perioada următoare.
De asemenea, s-a atras atenția și asupra exploatării iraționale a lemnului din Apuseni de către marile companii și de efectele pe termen lung asupra mediului și asupra comunităților locale din Munții Apuseni.
O altă problemă asupra căreia s-a atras atenția se referă la viitorul incert al spitalului din localitatea Cîmpeni, instituție afectată de lipsa fondurilor pentru efectuarea de reparații și achiziționarea de echipamente. Importanța funcționării acestui spital constă în faptul că oferă servicii medicale de calitate atât la nivelul orașului Câmpeni cât și a localităților limitrofe – unei populații de aproximativ 50.000 de persoane.
Acțiunea s-a încheiat în jurul orei 18.00, cu o rugăciune, dovadă a credinței și a valorilor locuitorilor din perimetrul Munților Apuseni.
Actualitate
Polițiștii din Baia de Arieș au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Piața Băii din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice

A fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei
La data de 27 iunie 2022, polițiștii din Baia de Arieș au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Piața Băii din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Eveniment
Polițiștii din Alba caută o femeie care a plecat de la locuința sa din Morărești, comuna Ciuruleasa și nu a mai revenit

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.
În după amiaza zilei de 23 mai 2022, polițiștii Postului de Poliție Ciuruleasa au fost sesizați de către un bărbat din comună, cu privire la faptul că, în cursul zilei de 23 mai, în jurul orei 12,00, mama sa, LUT EMILIA, de 58 de ani, a plecat de la locuința sa din Morărești la o cunoștință din Mătișești însă nu a mai revenit la domiciliu.
Femeia are următoarele semnalmente:
- 160 cm înălțime;
- 65 de kilograme;
- Ochi albaștri;
- păr grizonat, tuns scurt;
La momentul plecării purta geacă maro, bluză roșie, pantaloni de trening negri și cizme de cauciuc verzi.
Polițiștii desfășoară, în continuare, cercetări în vederea identificării femeii, iar aceasta a fost dată în urmărire.
Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.
Actualitate
Imagini superbe cu Lacul Tarnița, din județul Cluj

Odată cu luna mai, primăvara s-a așternut peste toți munții Apuseni
Dacă vreți să vă bucurați de natură, de un aer curat și de imagini de neuitat, vă îndemnăm să petreceți cât mai mult timp la lacul Tarnița, din munții Apuseni.
Lacul Tarnița este un lac de acumulare cu granițe între comunele Râșca, Mărișel și Gilău (județul Cluj). Suprafață lacului e de cca. 215 ha, cu o lungime de peste 8 km, având o adâncime de peste 70 de metri.


Lacul Tarnița este alimentat de apele Văii Someșul Cald, fiind una din cele mai apreciate zone turistice din județul Cluj.


Dacă ajungeți aici la sfârșit de săptămână aveți posibilitatea de a face o plimbarea cu caiacul sau alte bărci de agrement care vă stau la dispoziție contra cost.