Eveniment

Un nou protest la Campeni

Published

on

O nouă acțiune de protest a avut loc ieri, 9 februarie 2014, în orașul Câmpeni, începând cu ora 16.00. Primul protest din această lună, după începerea sesiunii parlamentare, reia problema controversatului proiect minier propus la Roșia Montană alături de alte probleme care afectează comunitatea din zonă.

În centrul orașului, în fața statuii lui Avram Iancu, s-a auzit din nou, în foșnetul tricolorului: Uniți, salvăm Roșia Montană! Uniți, salvăm Munții Apuseni! Uniți, salvăm toată România!

Reluarea protestelor atât la nivel național – București, Piața Universității, 8 februarie 2014 – cât și la nivel local este motivată de faptul că modificarea legii minelor a fost anunțată ca fiind printre principalele priorități ale acestei sesiunii parlamentare.

Nominalizarea domnului senator Atanasiu la Ministerului Economiei, cunoscut susținător al exploatării miniere, a întărit convingerea celor prezenți în piața Avram Iancu că acțiunile de protest trebuie să continue pentru ca poziția cetățenilor împotriva proiectului minier să fie cunoscută și respectată.

codepeople-post-map require JavaScript

În acest sens, participanții au solicitat prezența parlamentarilor din Colegiul Apuseni la o discuție pe tema exploatării miniere cu locuitorii Țării Moților în perioada următoare.

De asemenea, s-a atras atenția și asupra exploatării iraționale a lemnului din Apuseni de către marile companii și de efectele pe termen lung asupra mediului și asupra comunităților locale din Munții Apuseni.

O altă problemă asupra căreia s-a atras atenția se referă la viitorul incert al spitalului din localitatea Cîmpeni, instituție afectată de lipsa fondurilor pentru efectuarea de reparații și achiziționarea de echipamente. Importanța funcționării acestui spital constă în faptul că oferă servicii medicale de calitate atât la nivelul orașului Câmpeni cât și a localităților limitrofe – unei populații de aproximativ 50.000 de persoane.

Acțiunea s-a încheiat în jurul orei 18.00, cu o rugăciune, dovadă a credinței și a valorilor locuitorilor din perimetrul Munților Apuseni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Trending

Exit mobile version