Unde se poate schia in jud.Alba in acest weekend

sureanu-apusenitv
 • Domeniul Schiabil Şureanu

 • Pârtii: 9 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_2; C_3; C_4; S_1; S_2)

 • Lungime: 11 km

 • Altitudine maximă: 2.010 m

 • Tunuri de zăpadă:nu

 • Webcam:nu

 • Nocturnă:nu

 • Pârtie pentru sănii:da

 • Semnal mobil:Cosmote

Evaluare generală: în continuare, la Șureanu se poate schia în condiții acceptabile iar sezonul de schi se prelungește în ciuda tuturor temerilor de întrerupere. Există zăpadă pe toate pârtiile, însă cu unele porțiuni de iarbă și pietre care pot incomoda coborârea și vă pot avaria echipamentul. Așadar, păstrați mare atenție pe unele pârtii! Vestea bună este că va ninge mult luni, 03 martie și probabil și în zilele următoare, așadar avem motive să credem că sezonul va continua cel puțin până după 09 martie. Pentru detalii despre starea pârtiilor și a drumului, contactați personalul Domeniului Schiabil Șureanu (tel. 0258 738 121 sau 0258 738 102) sau intrați pe www.schisureanu.ro

Acces: Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704). Distanță față de Sebeș: 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h.

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa: drumul este asfaltat aproape în totalitate (excepție făcând o serie de mici porțiuni între lacul Tău și lacul Oașa) și este practicabil de către orice tip de autovehicul.

Starea drumului între lacul Oașa și Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): au apărut noroiul și gropile pe drum, dar el este practicabil de către orice mașină. Trebuie doar atenție sporită. Nu sunt necesare lanțurile pentru roți decât dacă drumul va fi acoperit de zăpadă sau gheață.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: 7 din cele 9 pârtii vor fi funcționale în acest weekend (A_1, A_2, A_3, C_1, C_2, C_3, C_4), ca și teleschiul și telescaunul care le deservesc (zilnic între orele 10.00 – 17.00). Pârtiile S_1 și S_2 continuă să fie închise întrucât teleschiul care le deservește este oprit. Se poate schia pe toate pârtiile, însă stratul s-a subțiat semnificativ, având o grosime de 5-10 cm. Cele mai bune pârtii continuă să fie A_3, A_2 și parțial A_1. Zona de off-piste este mai greu practicabilă datorită stratului tot mai subțire de zăpadă.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (www.yr.no, www.freemeteo.com), la Șureanu va fulgui sâmbătă, în restul zilelor fiind vreme bună, cu cer înnorat și temperaturi între -1 și 4 grade Celsius. Important este faptul că, începând de luni, urmează ninsori importante, care pot asigura un strat mult mai bun de zăpadă. Este posibil ca vizibilitatea pe pârtii să fie afectată de condițiile meteo.

Servicii turistice: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; monitor de schi în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; monitor de schi & snowboard la baza pârtiilor; centru de închirieri schi & snowboard în tabăra sportivă din Luncile Prigoanei; centru de închirieri schiuri la baza pârtiilor; trei après-ski­-uri pe Domeniul Schiabil Șureanu; unități de cazare în Poarta Raiului, în Luncile Prigoanei și pe malul lacului Oașa.

Sfatul Serviciului Turism:

– evitați să coborâți de la pârtii în jurul dimineții (când majoritatea mașinilor urcă la pârtii) și să urcați spre pârtii în jurul după-mesei (când majoritatea mașinilor coboară de la pârtii), pentru că drumul este îngust și se pot crea blocaje.

 • Arieşeni (Vârtop și Nucet)

 • Pârtii: 3 (Vârtop 1 și Vârtop 2 în județul Alba; Piatra Grăitoare în județul Bihor)

 • Lungime: 3 km

 • Altitudine maximă: 1.400 m

 • Tunuri de zăpadă:da

 • Webcam:CLICK AICI

 • Nocturnă:da

 • Pârtie pentru sănii:da

 • Semnal mobil:toate rețelele

Evaluare generală: la Arieșeni situația pe pârtii continuă să fie nemulțumitoare în acest weekend, însă ceea ce contează este că, începând de luni 03 martie, va ninge abundent, conform celor mai recente prognoze meteo pentru această zonă. Stratul de zăpadă va crește semnificativ, asigurând o revenire a sezonului de schi la Arieșeni.

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieșeni (DN 75). Distanță față de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 min.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: stratul de zăpadă bătătorită este de maxim 5 cm, fiind foarte greu practicabil pentru sporturile de iarnă. Doar pârtia Vârtop 1 din județul Alba este parțial funcțională; Vârtop 2, situată în Arieșeni, județul Alba și pârtia Piatra Grăitoare din județul Bihor vor fi impracticabile în acest weekend. Zona de off-piste este inaccesibilă.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (www.freemeteo.com), la Arieșeni vor fi ninsori slabe în weekend, cu temperaturi care se vor încadra între 0 și 5 grade Celsius. Important este că luni va ninge puternic, asigurând un strat de zăpadă consistent. Vizibilitatea pe pârtie nu va fi afectată de condițiile meteo.

Servicii: asistenţă Salvamont la baza pârtiilor; școală de schi & snowboard la baza pârtiilor; centre de închirieri schiuri & snowboards la baza pârtiilor; restaurante și unități de cazare la baza pârtiilor și în stațiune.

Sfatul Serviciului Turism:

– evitați vitezele mari, având în vedere că zăpada este insuficientă.

– țineți cont de sfatul salvamontiștilor, al jandarmilor montani și al monitorilor de schi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *