Social

Unul dintre salvatorii din Apuseni ar putea face închisoare

Stiri ApuseniTV

Eroul din Apuseni ar putea ajunge la închisoare chiar dacă a salvat 5 oameni de la moarte. Argentin Todea în vârstă de 43 de ani este cel care alături de alți doi săteni din Horea, județul Alba, a descoperit primul epava avionului prăbușit.

El a fost, cu câțiva ani în urmă în atenția DIICOT, după ce procurorii au destructurat o rețea extrem de complexă care falsifica diplome de studii, cărți de muncă și dosare de pensii. Gruparea infracțională acționa în mai multe județe, inclusiv în București.

Prejudiciul se ridică la aproximativ 350.000 de lei. Dosarul a fost unul foarte voluminos, iar la finalizarea acestuia, 167 de inculpați si învinuiți au fost trimiși în judecată.

În timpul procesului, care a început în anul 2012, eroului din Apuseni i s-a schimbat statutul, din învinuit în inculpat. El riscă o pedeapsă cu închisoarea pentru complicitate la înșelăciune. O noua înfățișare în acest dosar a avut loc chiar în această dimineață la Tribunalul Alba.

În rechizitoriul procurorilor de la DIICOT se arată că acesta a dat 10 metri cubi de scândură unei persoane pentru ca aceasta să-l ajute să falsifice un dosar de pensie.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like