Actualitate

Vizita comisie parlamentare in Rosia Montana

Published

on

Azi a avut loc vizita Comisiei Parlamentare in Rosia Montana, comisie compusa din 13 parlamentari din cei 21 de membri.

Inainte de a ajunge la Rosia Montana, parlamentarii au vizitat cartierul Recea din Alba Iulia, construit de Rosia Montana Gold Corporation pentru localnicii care au optat sa se mute la oras.

Prima vizita a avut loc la statia de tratare a apelor acide, aflat la intrarea in Rosia Montana.

Cu ajutorul autoturismelor 4×4 puse la dispozitie de Consiliul Judetean Alba, parlamentarii au vizitat prima zona protejata, Tau Gauri – descoperiri arheologice facute de Gold Corporation si punerea lor in valoare.


Urmatoarea vizita a vizat zona protejata Carpeni – vestigii din perioada romana.

Cea mai mare parte a vizitei a avut loc la Carterele Cetate si Carnic, zona in care a avut loc exploatarea miniera, unde comisiei parlamentare i s-a prezentat viitorul mineritului in Rosia Montana, planurile si solutiile companiei Gold Corporation.


Parlamentarilor din Comisia speciala pentru Rosia Montana li s-au alaturat doi deputati care nu fac parte din comisie – Remus Cernea (binecunoscut ca fiind un opozant al proiectului RMGC) si Adrian Gurzau (PDL).

Deputatul  Dolha, singurul care pune intrebari partininitoare si care pare ca stie cu ce se mananca „mineritul” de suprafata (cu excavatoare , buldozere, explozibil etc.) .Ceilalti parlamentari par a fi intr-o excursie in pantofi, punand intrebari banale reprezentantilor RMGC.
La intoarcerea parlamentarilor la Caminul Cultural din centrul localitatii, Remus Cernea a incercat sa-si faca prezenta in mijlocul parlamentarilor.  Acest lucru nu a dus decat la imbranceli, posibile lovituri si multe injurii aduse acestuia din partea localnicilor si a angajatiilor RMGC, fiind in cele din urma protejat si incojurat de jandarmi.

O alta miscare organizata a opozitiei  a avut loc in loc. Campeni.

Redactia ApuseniTV.

3 Comments

 1. nicusor

  septembrie 26, 2013 at 3:56 pm

  Nu sunt ei genii dar nici prosti nu sunt, doar noi i-am ales,nu?!

 2. Elena X

  octombrie 7, 2013 at 1:59 pm

  pe toti tizganii io adus RMGC’u
  Nu o putut si ei sa -i lase acasa ca si-o facut imagine „buna” cu ei

  • nea alecu

   octombrie 7, 2013 at 2:20 pm

   Nu-s tigani domnisoara, sunt angajatii Goldului, negri de munca parintilor in munca

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Trending

Exit mobile version