ActualitateTurism

Zeci de turisti din Franta cutreiera Muntii Apuseni, dornici sa descopere locuri unice

turisti Franta-apuseni

Cu rucsacul in spate, turistii strabat zeci de kilometri pe poteci inguste, ca sa ajunga pe crestele abrupte si in pesterile sapate in stanci. Si se declara fascinati de salbaticia zonei, de peisajele ireal de frumoase si de ospitalitatea localnicilor.

 

Christine si Philippe sunt din Belfort si au ajuns in Garda de Sus in urma cu sapte ani. Au ramas impresionati de frumusetea locurilor, iar de atunci isi petrec fiecare vacanta in Romania.

Nu doar peisajele care iti taie rasuflarea i-au impresionat pe turistii francezi, ci si felul in care i-au primit localnicii.

„Eu sper doar ca aceasta forma de viata va continua in munte, ca-si vor pastra traditiile, ca progresul nu va ucide modul lor de viata”, povesteste Philippe Mongenot, unul dintre turisti.

Pierre, un tanar inginer din Chartres a ajuns pentru prima data pe pamant romanesc si este fascinat de ce a vazut pana acum.

“Este un pic ca in Franta in urma cu mai multi ani, dar este mai autentica si mai conservata”, crede tanarul.

Un ghid i-a calauzit pe turisti prin zonele de poveste si le-a dezvaluit cum traiesc oamenii de acolo. Cuceriti de ce au gasit in tara noastra, francezii au promis ca se vor intoarce si anul viitor.

Sursa:Protv

1 Comment
  1. anonim 7 ani ago
    Reply

    si din germania, din norvegia…

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like