Cultura

Zilele orasului Campeni, ziua 3-a

Published

on

Cea de a treia zi, din cadrul programului dedicat zilelor orasului Campeni a fost una plina de folclor. Pe scena au urcat dansatori, interpreti de muzica populara de toate varstele si ansambluri din judetele Alba si Cluj. Motii s-au distrat pe cinste alaturi de toti artistii lor preferati.

 

Ieri, in cea de a treia zi dedicat zilelor orasului Campeni, motii din oras si din apropiere au imbracat straie de folclor. Cum petreceau stramosii lor odata, asa s-au petrecut si locuitorii din zona muntilor Apuseni. Cea de a treia zi, a zilelor orasului Campeni a debutat cu un recital extrordinar al tulnicareselor din zona.

Pe scena a urcat si un grup vocal, format din mici membri ai comunei Arieseni.

Nu au lipsit dansurile traditionale, din zona muntilor Apuseni, dar si din zona Bihorului. Miscarile care ii faceau chiar si pe moti sa topaie au fost prezentate de ansambluri din comuna Unirea, Albac sau chiar din orasul Cluj Napoca.

O reprezentatie demna de foarte multe aplauze a oferit-o formatia Centrului de Cultura Augustin Bena din Alba Iulia.

Acompaniati de frumoasa formatie, au urcat pe scena interpretii: Nicolae Tuhut, Floricica Moga, Maria Filimon, Catalin Hasa si Dorina Narita.

Daniele Floroian, directoarea Centrului de Cultura Augustin Bena Alba Iulia si gazda evenemintelor de aseara este de parere ca zilele orasului Campeni au devenit deja o traditie.

Astazi in ultima zi dedicata Zilelor Orasului CAmpeni, organizatorii au pregatit un concurs de muzica usoara pentru solisti vocali si instrumentisti. Mai multe ansambluri, tot de muzica populara vor intretine atmosfera si in aceasta seara, care se va incheia cu un mega recital sustinut de catre cunoscutul interpret de muzica populara, Dinu Iancu Salajanu. Organizatorii vor pune punct sarbatorilor dedicate orasului Campeni cu un extraordinar foc de articificii.
Sursa:Albatv.ro

1 Comment

  1. 10+

    iulie 25, 2013 at 10:13 am

    Floricica Moga e de nota 10+

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trending

Exit mobile version