Sâmbătă, 18 octombrie 2014, Fundația Pro Munții Apuseni a organizat Ziua Moților de Pretutindeni, ediția I în Piața Avram Iancu, Cîmpeni.
Evenimentul a demarat la ora 10.30 în centrul localității cu spectacolul oferit de Ansamblul Școlii Gimnaziale Cîmpeni “Arieșul” condus de prof. Gheorghe Bădău. Pe scena spectacolului, au evoluat ansambluri folclorice și artiști consacrați din zona Munților Apuseni care au adus zâmbetul pe fețele celor prezenți în această zi capricioasă de toamnă. Programul evenimentului a continuat cu cântece și dansuri specifice zonei susținute de: Ansamblul Albăceana din Albac, Ansamblul „Doina Arieşului” al Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieş, Ansamblul Brădeana – Sohodol, Ansamblul “Cântul Sălciuan” –din Sălciua și Ansamblul de dansuri „Ampellum” al Casei de Cultură „Horea Popescu” Zlatna cu binecunoscutul cântăreț Ionel Brătianu.
Spectacolul folcloric a fost completat cu un moment aniversar de importanță istorică: a trecut un an de la Marea Adunare de la Cîmpeni. În urmă cu un an, pe 19 octombrie 2013, moții se adunau pentru prima oară la Cîmpeni pentru a își exprima opinia fermă cu privire la proiectul de la Roșia Montană și la modul în care ei văd dezvoltarea Apusenilor în viitor. Doleanțele lor au rămas consemnate în textul Proclamației de la Cîmpeni – un document la fel de actual și azi, din păcate, care așteaptă în continuare răspuns din partea autorităților.
Momentul aniversar a fost încheiat în sunetul tulnicelor, fiind apoi urmat de un moment religios. Organizatorii i-au omagiat pe eroii moților printr-un părăstas și un moment de evocare istorică – în cinstea lui Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan
În ultima parte a Zilei Moților de Pretutindeni, participanții s-au bucurat de un program artistic excepțional oferit de maestrul Dumitru Fărcaș și Mariana Anghel, cântecele lor fiind un adevărat izvor de patriotism si iubire de țară pentru toți cei prezenți în piață. Spectacolul a continuat cu un program susținut de Ansamblul de dansuri al “Doinei Crișului”, condus de coregraf Nicolae Grigoraș – Brad și de Ansamblul folcloric “Doina Aiudului” – Aiud. Evenimentul s-a încheiat în jurul orei 18.30 cu atmosferă întreținută de DJ Marius Nicola
Actualitate
Polițiștii din Baia de Arieș au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Piața Băii din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice

A fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei
La data de 27 iunie 2022, polițiștii din Baia de Arieș au depistat un bărbat, de 41 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Piața Băii din oraș, fiind sub influența băuturilor alcoolice.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
Eveniment
Polițiștii din Alba caută o femeie care a plecat de la locuința sa din Morărești, comuna Ciuruleasa și nu a mai revenit

Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.
În după amiaza zilei de 23 mai 2022, polițiștii Postului de Poliție Ciuruleasa au fost sesizați de către un bărbat din comună, cu privire la faptul că, în cursul zilei de 23 mai, în jurul orei 12,00, mama sa, LUT EMILIA, de 58 de ani, a plecat de la locuința sa din Morărești la o cunoștință din Mătișești însă nu a mai revenit la domiciliu.
Femeia are următoarele semnalmente:
- 160 cm înălțime;
- 65 de kilograme;
- Ochi albaștri;
- păr grizonat, tuns scurt;
La momentul plecării purta geacă maro, bluză roșie, pantaloni de trening negri și cizme de cauciuc verzi.
Polițiștii desfășoară, în continuare, cercetări în vederea identificării femeii, iar aceasta a fost dată în urmărire.
Persoanele care pot da informații care să conducă la identificarea ei sunt rugate să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție sau să sune la 112.
Actualitate
Imagini superbe cu Lacul Tarnița, din județul Cluj

Odată cu luna mai, primăvara s-a așternut peste toți munții Apuseni
Dacă vreți să vă bucurați de natură, de un aer curat și de imagini de neuitat, vă îndemnăm să petreceți cât mai mult timp la lacul Tarnița, din munții Apuseni.
Lacul Tarnița este un lac de acumulare cu granițe între comunele Râșca, Mărișel și Gilău (județul Cluj). Suprafață lacului e de cca. 215 ha, cu o lungime de peste 8 km, având o adâncime de peste 70 de metri.


Lacul Tarnița este alimentat de apele Văii Someșul Cald, fiind una din cele mai apreciate zone turistice din județul Cluj.


Dacă ajungeți aici la sfârșit de săptămână aveți posibilitatea de a face o plimbarea cu caiacul sau alte bărci de agrement care vă stau la dispoziție contra cost.